Kahve gitti, yerine o geldi!

Sabahları uyandığınızda önce yüzünüzü mü yıkarsınız; yoksa bir fincan kahve mi içersiniz? Ya da...

Kahve gitti, yerine o geldi!

Güne başlarken ne yaparsınız? Bir fincan kahve mi içersiniz, yoksa ilk olarak yüzünüzü mü yıkarsınız? Öyle görünüyor ki dünya üstündeki bir gurup insan; gözlerini açar açmaz çok daha farklı bir yere yöneliyorlar.

Ericsson tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Amerika'daki Android ve iPhone kullanıcılarının en az yüzde 35'i, daha yataktan kalkmadan envai çeşit cep telefonu uygulamasına yöneliyor. Pek tabi beklendiği üzere, sosyal iletişim siteleri arasında Facebook, yüzde 18 gibi bir rakamla birinciliği omuzluyor. Bu arada kullanıcıların yüzde 20'si de yataklarına girmeden önce son bir kez Facebook hesaplarına bakıyorlar.

Yemekte bile internet...

Yemekte bile internet...

Araştırmanın ilginç yanlarından bir tanesi de; akıllı telefon kullanıcılarını yemeğin bile durduramaması. Akıllı telefon kullanıcılarının en az yüzde 26'sı, yemek esnasında internette dolaşmaya devam ediyorlar.

Bütün bu rakamların sonucunda karşımıza çıkansa; Facebook kullanıcılarının tam tamına 250 milyonunun cep telefonlarından siteye bağlanması... Tabii ki bunda HTC gibi akıllı telefon üreticilerinin trende ayak uydurmak için telefonlarına ekledikleri "FB" kısa yollarının da payı büyük.

Okuyucu Yorumları