Kale gibi güvenli bir Windows

Windows'un güvenliğini maksimum düzeye çıkarmanız için gereken temel yazılımlar burada.

Windows'u koruyun

Fareyle bir tıklamanızda dünyanın neresinde olursanız olun, dünyanın her yerinde bulunan bilgiye saniyeler içinde ulaşabiliyorsunuz. Elbette bu durum, internetin artık çok güçlü bir konuma sahip olduğunun bir göstergesi.

Ancak internet her ne kadar sonsuz bir bilgi kaynağı gibi görünse de, içinde barındırdığı tehdit unsurlarıyla aynı zamanda oldukça tehlikeli bir ortam. Tabii ki internetin güvenli olmaması kullanıcıların interneti kullanmamaları gerektiğini göstermez.

Antivirüs ve güvenlik yazılımları bu anlamda internete bağlı bilgisayarların olmazsa olmazı sayılabilir. Kendi önleminizi bu yazılımları kurarak aldığınızda, internetten gelen tehlikelere karşı da maksimum düzeyde güvenliğinizi sağlamış olacaksınız.

Bu makalemizde dünya genelinde popüler olan güvenlik ve koruma yazılımlarını inceleyeceğiz.

AntiVir PersonalEdition Classic

AntiVir PersonalEdition Classic

Alanında başarılı bir antivirüs yazılımı olan AntiVir'in PersonalEdition Classic paketini, kullanıcılar hiçbir ücret ödemeksizin sahip olabiliyor. Herhangi bir kullanım sınırlaması bulunmayan bu yazılım paketi yaklaşık 200,000 kadar virüsü tanıyabiliyor ve ortadan kaldırabiliyor.

Bu revize edilmiş sürümünde en son standartları bir araya getiren AntiVir kullanıcı arayüzünü de diğer sürümlerine nazaran geliştirmiş bulunuyor.

Yazılımın adı: AntiVirPersonalEdition Classic
Desteklenen İşletim sistemi: Win XP/Vista/2000
Dosya boyutu: 17 MB

İndirmek için : http://download.chip.eu/tr/AntiVir-PersonalEdition-Classic-for-Win-2000_XP_Vista-7.04_62102.html?tab=1

Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security, internetteki tehditlere karşılık çok yönlü bir çözüm sunan başarılı bir yazılım.

Ücretsiz yani freeware olan Kaspersky Internet Security çok yönlü bir koruma sunarken webden gelecek tehditlere karşılık maksimum düzeyde kullanıcıların kendini güven altına almasını sağlıyor. Bu kişisel güvenlik paketinde Anti-virüs, anti-hacker ve anti-spyware fonksiyonları mevcut.

Yazılımın Virüs tarayıcısı bilgisayarınızdaki ve e-mail'inizdeki postaları gerçek zamanlı olarak kontrol edebilirken, 900'ün üzerinde farklı dosya formatını tarayabiliyor.

Yazılımın adı: Kaspersky Internet Security 6.0
Desteklenen İşletim sistemi: Win 98/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 22.2 MB

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/Kaspersky-Internet-Security-6.0_154555.html

SpyBot-Search & Destroy

SpyBot-Search & Destroy

SpyBot Search & Destroy yazılımı, bilgisayarınızdaki Spyware'leri kaldıran ve sisteminizi casus yazılımlardan korumanızı sağlayan başarılı bir yazılım.

SpyBot Search & Destroy, bilgisayarınızdaki Spyware'leri yani casus yazılımlarını tararken, tehdit unsuru yakaladığında bu casus yazılımı sisteminizden kaldırır. Bu yazılımın en önemli özelliği kullanabilirlik açısından SpyBot Search & Destroy'un herkese hitap etmesi; diğer bir deyişle ister amatör ister profosyonel bir kullanıcı olsun, bu yazılımı kolayca kullanabilir.

Buna ilaveten, SpyBot, bilgisayarınızdaki kendi kişisel izlerinizi ortadan kaldırarak casus yazılımların bu izleri takip edip sizle ilgili özel bilgilere ulaşmasını engeller.

Yazılımın adı: SpyBot-Search & Destroy 1.5.2.20
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 9.3 MB

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/SpyBot-Search-Destroy-1.5.2.20_71994.html

avast! 4 Home

avast! 4 Home

avast! 4 Home'un ücretsiz bir antivirüs yazılım olmasının yanında aynı zamanda dosya erişimini ve mail trafiğini kontrol eden ve koruma altına alan başarılı bir yazılım.

Kullanıcı dostu arayüzüyle kullanımı son derece pratik olan ve uzman olmayı gerektirmeyen avast! 4 Home, başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için biçilmez kaftan olarak düşünülebilir. Otomatik Boot Scan özelliğini içinde barındıran avast! 4 Home, sık sık güncellenerek en son virüslere karşı bilgisayarınızı koruma altına alır.

Bilgisayarı fazla yormayan avast! 4 Home ile hassas taramalar gerçekleştirebilir, ağ bağlantısındaki bilgisayarlar arasındaki dosya alışverişini sıkı bir şekilde kontrol edebilir.

Yazılımın adı: avast! 4 Home 4.8.1169
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 20.8 MB

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/avast-4-Home-4.8.1169_100474.html

BitDefender Total Security 2008

BitDefender Total Security 2008

BitDefender Total Security 2008, diğer yazılımlardan farklı olarak firewall, anti-virüs, anti-spam ve çok daha fazlasını içinde barındıran alanında başarılı bir yazılım.

BitDefender Total Security 2008, virüslere, spyware'lere, phishing ve spam tehditlerine karşı gerçek zamanlı güvenlik sağlarken, sık sık güncellenmesinin yayınlanmasından dolayı zararlı yazılımlara karşı en iyi korumayı sağlıyor.

Ebeveynlere internet üzerindeki çocuklar için tehdit unsuru olabilecek web sayfalarına olan erişimi engelleyebilen yazılım, çocukları internet zararlılarına karşı maksimum seviyede korumayı vaat ediyor.

Oyunseverleri de unutmayan BitDefender Total Security 2008, oyun oynamadan önce yazılımı kapatmanız yerine yazılımda 'GamerMode'ye geçerek oyundan maksimum performans almanıza olanak tanıyor.

Yazılımın adı: BitDefender Total Security 2008
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 139.9 MB

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/BitDefender-Total-Security-2008_1534931.html

nod32

nod32

Bir antivirüs yazılımı olan NOD32, bilgisayarınızı tarayarak sisteminizde yer alan spyware'leri, virüsleri, worm'ları, trojan'ları ve diğer zararlı yazılımları bulmaya çalışır.

Bunun yanı sıra, sisteminizde bir zararlı bulunduğunda, o dosyayı ayrıca aramak zorunda kalmadan NOD32, otomatik olarak söz konusu dosyayı silebilir. ESET'in bu antivirüs yazılımı, oyun esnasında ya da webde sörf yaparken sistemi minimum şekilde kullanarak kullanıcıların sistem performansından ödün vermesinin önüne geçer.

Birden fazla bilgisayar için kullanıcı lisansı almak istediğinizde yazılımı indirimli bir fiyata alabilirsiniz.

Yazılımın adı: nod32 3.0.621
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 15.3 MB
Lisans: Shareware (30 günlük)

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/nod32-3.0.621_125621.html

AVG Anti-Virus Free

AVG Anti-Virus Free

AVG Anti-Virus Free bilgisayarınızı virüslere karşı tarayan başarılı bir antivirüs yazılımı.

Hard diskinizdeki klasör ve dosyaları taramasının yanında CD, DVD ve diğer medyaları da tarayabilen AVG Anti-Virus Free, çalışma esnasında bilgisayarını yormadığından göreceli bir yavaşlık hissetmiyorsunuz.

Çoklu dil desteğine de sahip olan AVG Anti-Virus Free, detaylı test sonucu geçmişiyle ve alternatif güncelleme sunucularıyla diğer antivirüs yazılımlarının arasından öne çıkmayı başarıyor.

Yazılımın adı: AVG Anti-Virus Free 8.0
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 45.6 MB
Lisans: Freeware

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/AVG-Anti-Virus-Free-8.0_53791.html

Microsoft Private Folder

Microsoft Private Folder

Microsoft Private Folder, klasörlerinizi şifrelemenize olanak tanıyan bir şifreleme yazılımı.

Bilgisayarınızı paylaştığınız iş arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan ve çocuklarınızdan saklamak istediğiniz klasörleri bu program sayesinde kolayca şifreleyebilirsiniz.

Oluşturulan şifrenin kırılmasının oldukça güç olduğu Microsoft'un bu şifreleme yazılımı, oluşturduğunuz klasörleri şifrelemenizi sağlarken, içerisindeki dosyalara olan erişim şifreyle sınırlandırılmış oluyor. Klasöre dosya eklenmek istendiğinde ise şifrenin girilmesi gerekiyor.

Yazılımın adı: Microsoft Private Folder 1.0
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 1.5 MB
Lisans: Freeware

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/Microsoft-Private-Folder-1.0_161095.html

ZoneAlarm

ZoneAlarm

ZoneAlarm, internet hacker'larına karşı firewall (ateş duvarı) koruması sağlayarak kullanıcıları saldırılardan koruyan başarılı bir yazılım.

ZoneAlarm'ın bu sürümündeki en önemli yeniliklerden biri oyun esnasında yazılımın alarm verdiği durumlarda oyunu kapatmaya gerek kalmadan 'Game Mode' ile bu alarmlara 'izin verilebilmesi' ya da 'engellenebilmesi' mümkün.

ZoneAlarm, iç ve dış tehditlere karşı maksimum koruma sağlayarak kullanıcıların internette rahatça sörf edebilmesine olanak tanıyor.

Yazılımın adı: ZoneAlarm 7.1.254
Desteklenen İşletim sistemi: Win 95/98/ME/2000/XP/Vista
Dosya boyutu: 205.5 KB
Lisans: Freeware

İndirmek için : http://download.chip.eu/en/ZoneAlarm-7.1.254_64235.html#

Okuyucu Yorumları