Kanada Facebook'u nasıl düzeltti?

Facebook'un çok tartışılan gizlilik sözleşmesinde bakın neler neler değişiyor!

Kanada Facebook'a bastırdı!

Pek çok uzman Facebook'un gilizlik sözleşmesindeki bazı maddeler ve sitenin farklı uygulamalarının kişilik haklarını koruyamadığına dair rahatsızlıkları dile getirirken bu konuda çare Kanada'dan geldi. Kanada, ulusal gizlilik kurallarına uymadığı gerekçesiyle Facebook'a 4 ana konuda uyarıda bulundu ve önümüzdeki günlerde bu konular ile ilgili olarak Facebook'ta geliştirmeler başlayacak. İşte Kanada'nın Facebook düzeltmeleri...

Kanada'nın ilk rahatsızlığı Facebook uygulamalarının, geliştiricilere kullanıcı profillerine tamamen erişim hakkı sağlamasıydı. Bu kadar detaylı bilginin ne amaçla kullanıldığının bilinmiyor olması nedeniyle Facebook artık uygulamaların hangi bilgileri neden istediğini açıklamasını zorunlu kılacak.

Kullanıcı hesaplarına ne olacak?

Kullanıcı hesaplarına ne olacak?
Kanada sayesinde Facebook, kullanıcı haklarına artık daha saygılı olacak...

Kullanıcı hesabının silinmesinden sonra bilgilere ne olduğunun bilinmiyor olması rahatsızlığı nedeniyle Facebook artık kullanıcı hesabının hiç iz bırakmadan tamamen silinmesi ve geçici olarak askıya alınması seçeneklerini sunacak. Bunun dışında arkadaşları tarafından Facebook'a davet edilen ama üye olmayan kişilerin e-posta adreslerinin Facebook tarafından saklanıp saklanmadığı da bilinmiyordu. Facebook bu bilgilerin saklamadığına dair gizlilik sözleşmesine ayrı bir bölüm ekleyecek.Ve son olarak hayatını kaybeden kişilerin Facebook hesaplarının ne şekilde kullanılacağı ve saklanacağına dair belirsizlik olması nedeniyle sitenin gizlilik sözleşmesinde konuyla ilgili bölüm detaylandırılacak.

Kanada kesinlikle bu konuda önemli bir adım attı ama ABD'de Facebook'a benzer sebeplerden dolayı açılmış devam eden davalar bulunması, sitenin gizlilik sözleşmesinde başka düzenlemelerin de gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları