Kapanış sürenizi optimize etmenin 8 yolu!

Windows'unuzun biraz daha hızlı kapanmasını sağlamak, bu 8 basit ipucuyla sizin elinizde!

Optimizasyon zamanı!

Windows'unuz inanılmaz bir hızla açılıyor, ancak kapanması bir dakikayı buluyor veya geçiyor mu? O halde optimizasyon zamanı gelmiş demektir; aşağıdaki çoğu oldukça basit 8 adım, Windows'un kapanışını hızlandırmanızı sağlayacak.

En hızlı çözümler

Klavye kısayolları: Windows'un en popüler klavye kısayollarından CTRL+ALT+DEL ile bilgisayarınızı kapatmanız da mümkün. Windows 7 veya 8'de sağ alttaki güç düğmesine tıklamanız ve Bilgisayarı kapat komutunu vermeniz yeterli.

Windows 7 ve 8'de masaüstü seçiliyken ALT+F4 klavye kısayolunu kullanarak Windows'u Kapat penceresini çağırabilirsiniz. Bu kısayol, masaüstü yerine farklı bir program seçili olduğunda, o programı hızla kapatmanızı sağlayacaktır.

Kapanış sürenizi optimize etmenin 8 yolu!

Güç seçeneklerini özelleştirin: Bilgisayarınızı güç düğmesine basarak veya kapağını kapayarak kapatabilirsiniz. Bunun için Windows'un güç ayarlarından ilgili davranışları seçmeniz yeterli.

Birkaç saniyenizi alacak çözümler

Birkaç saniyenizi alacak çözümler

Birkaç saniyenizi alacak çözümler

Hizmetleri daha hızlı kapatın: Bir kayıt defteri hilesi yoluyla yanıt vermeyen hizmetlerin daha hızlı kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Regedit'i açın ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control anahtarına gidin. Sağ tarafta WaitToKillServiceTimeout dizisine çift tıklayın ve değeri 2000 olarak değiştirip, Tamam'a tıklayın. Hizmetler artık 12 saniye yerine 2 saniyede kapatılacaktır.

Kapanış sürenizi optimize etmenin 8 yolu!

Hızlı kapatma kısayolu: Masaüstünüzde yeni bir kısayol oluşturun ve konum olarak shutdown.exe /s /t 0 yazın. Kısayolun simgesini değiştirebileceğinizi ve onu giriş ekranınıza da ekleyebileceğinizi unutmayın.

Derinlere dalın

Derinlere dalın

Derinlere dalın

Kapatma sayacı: Bazı durumlarda, belirli koşullar gerçekleştiğinde bilgisayarınızın otomatik olarak kapatılmasını isteyebilirsiniz. Bunun için SmartPower, Sleep Timer veya Shutdown Timer gibi bir araçtan faydalanabilirsiniz.

Outlook ile uzaktan kapatma: Outlook'taki kuralları ve uyarıları kullanarak, belirli bir e-posta geldiğinde bir toplu iş dosyasının çalışmasını sağlayabilir, bu şekilde sisteminizi uzaktan kapatabilirsiniz.

Komut satırından kapatma: Komut satırından kapatma işlevinden az önce kısaca bahsetmiştik, ancak komutun sözdizimi de işinize yarayacak işlevler sunabilir. shutdown.exe /s /t 0 sözdizimindeki s bilgisayarın kapatılacağı, /t 0 kapatmadan önce beklenecek süreyi belirtiyor. /s yerine /r kullanmanız halinde bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Ekleyeceğiniz bir /f komutu, çalışan uygulamaların zorla kapatılacağı anlamına gelir.

Komutun sözdizimiyle ilgili tüm bilgiler, Microsoft'tun bu TechNet sayfasında yer alıyor.

Windows 8.1 Update 1'e geçin

Windows 8.1 ile birlikte Windows'u kapatmak, daha da kolay bir hal alıyor. Update 1, çoğu kullanıcının giriş ekranının sağ üst tarafında bir güç düğmesi gösteriyor. Bu güç düğmesi sayesinde Charms çubuğuyla uğraşmadan, sisteminizi hızla kapatabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları