Kapatılma Kararı Alınan Vine'a Yeni Talip!

Twitter'ın kapatmaya karar verdiği Vine'daki anılarınıza önemli bir talip var!

Vine kullanıcılarına davet geldi!

Twitter'ın geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla mikro video platformu Vine'ı önümüzdeki aylarda tamamen kapatma kararının ardından platformu "yaşatma" taleplerinin ardı arkası kesilmiyor. Vine'ın oldukça geniş bir kullanıcı kitlesi olması ve birçok kişinin bu karara öfkeyle yaklaşması da elbette Vine'ı devam ettirme çabalarının önemli bir nedeni.

Bu doğrultuda Vine'dan vazgeçmek istemeyen kullanıcıları sevindirebilecek yeni bir teklif bu defa Giphy'den geldi. Giphy'den yapılan açıklamaya göre Vine'ın mevcut video içeriklerinin animasyon GIF sitesine transfer edilmesi hedefleniyor.

Twitter'ın daha önce yaptığı açıklamada Vine.io web sitesinin kapatılmayacağı ve bu sitenin şimdiye kadar yayınlanan Vine videoları için bir dijital arşiv görevi üstleneceği ifade edilmişti. Giphy de aslında bu içeriği kurtarmanın alternatif bir yolu olarak önemli bir araç teklif ediyor.

Diğer yandan Vine videolarının Giphy'ye aktarılabilmesini sağlayacak bu aracın tam olarak ne zaman sunulacağına dair henüz bir açıklama yapılmasa da bunun "çok yakında" geleceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları