Kapatılma sırası Mininova'da mı?

Popüler torrent sitesi Mininova da kapatılma furyasından üstüne düşeni alacak gibi görünüyor.

Mininova'ya tehdit!

En popüler torrent sitesi. Torrent ile ilgilenen tüm Internet kullanıcıların ilk adreslerinden biri olan Mininova da The Pirate Bay gibi kapatılma furyasından nasibini alacak gibi görünüyor. Şimdiye kadar torrent karşıtlarının tepkisine pek mazhar olmamış olan Mininova geçtiğimiz gün Hollanda'nın anti-korsan kuruluşu BREIN tarafından uyarıldı.

Daha önce Demonoid gibi büyük siteleri kapatmış olan BREIN geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Mininova'yı da mahkemeye vereceğini bildirdi.

Mininova şu anda 30 milyon ziyaretçisi ile dünyanın en bütük BitTorrent sitesi. Hem kullanıcılardan hem de CBS gibi büyük şirketlerden verilen legal torrent dosyalarını barındıran bir sisteme sahip. Pirate Bay sitesinin aksine, kendi tracker'ı bulunmuyor.

CHIP Online notu: Kulislerde dönen dedikodular arka planda BREIN ve Mininova yetkililerinin ortak bir anlaşmaya varmaya çalıştıklarına işaret ederken Mininova'nın kurucularından Erik Dubbelboer BREIN'in baskısına karşı geleceklerini ve haklarını savunacaklarını açıkladı.

Okuyucu Yorumları