Kapkara pencereden kurtulun!

Windows 7 ve hatta diğer tüm Windows'ların "en sıkıcı" penceresini değiştirmeye hazırlanın!

Kapkara pencereden kurtulun!

Windows 7'nin birçok alanında geliştirmeler yapılmış olsa da komut satırı, senelerdir değişmedi. Windows 7'deki Komut satırı, hem eski görünüyor, hem de Mac ve Linux'daki özelliklerin bazılarını sunmuyor. Console adındaki ücretsiz yazılım ise faydalı özellikler ve iyi görünen bir arayüzle geliyor.

Linux kullanıcıları, konsollarında sekmelere sahip olabiliyorlar ancak bu özellik Windows'da yok. Console ise sekmeleri destekliyor. Console ile PowerShell, Cygwin gibi diğer komut satırı ortamlarını kullanmak da mümkün. Programın ayarlarından açık duracak her sekme için varsayılan bir konum seçebiliyorsunuz. Her sekmeyi farklı kullanıcı izinleriyle ve grafik ayarlarıyla açmanız da mümkün.

Console, Windows komut satırının ayarlarından daha kapsamlı ayarlar sunuyor. Ayarlar, programla aynı klasörde, console.xml adlı bir dosyaya kaydediliyor. Bu sayede Console'u USB belleğinizde ayarlarınızla beraber rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Daha fazlası ve indirme bağlantısı, haberimizin ikinci sayfasında...

Saydam pencereler ve indirme bağlantısı...

Saydam pencereler ve indirme bağlantısı...

Console ile arka planı saydam hale getirmeniz, metin kopyalama özelliklerini kişiselleştirmeniz (otomatik olarak kopyalama gibi), konsolun her zaman üstte kalmasını sağlamanız, Windows Gezgininde Shift'te basılı tutarken bir klasöre sağ tıklayarak "Open command windows here"ı seçebilmeniz ve bulunduğunuz konumda konsol penceresini çağırmanız mümkün.

İndirin: Console

Okuyucu Yorumları