Karayip Korsanları'ndan Şok Haber

Kaptan Jack Sparrow hayranları bu haberi sevmeyecek: Pirates of the Caribbean (Karayip Korsanları) serisinde yeni bir çağ başlıyor!

Karayip Korsanları'ndan şok haber

2003 yılında gösterime giren Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti) tüm dünyada şaşırtıcı bir başarı elde etti. Jack Sparrow rolünü üstlenen Johnny Depp, Screen Actors'da en iyi oyuncu seçilirken, Oscar'a da aday oldu. Söz konusu film 140 milyon dolar yapım bütçesine rağmen, 700 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etti.

Johnny Depp, sekteye uğrayan kariyerinde küllerinden doğmuştu. Depp'e; Yüzüklerin Efendisi'nden tanıdığımız Orlando Bloom, Oscar ödüllü aktrist Keira Knightley, bol ödüllü usta oyuncu Geoffrey Rush, Zoe Saldana, David Ballie gibi oyuncular eşlik etmişti. Yönetmen Gore Verbinski mucizeler yaratmıştı. Devam filmleri kaçınılmazdı: İkinci ve üçüncü film de Verbinski tarafından yönetildiler ve milyar dolar sınırı aşmayı başardılar.

Serinin dördüncü filminde Orlando Bloom ve Keira Knightley yer almasa ve yönetmenliği Rob Marshall üstlense de, yapım 1 milyar dolar sınırını kolayca geride bıraktı. Ancak eleştirmenler yapımı yerden yere vurdu. Zira Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides RT ve Metacritic gibi otoritelerden 35/100 puan bile alamadı.

Beşinci film ise tam bir hüsran oldu. Yapım bütçesi 200 milyon doları aşmış, reklam bütçesi de katlanmıştı. Karayip Korsanları'nın beşinci halkası 770 milyon dolar gişe hasılatı ile, stüdyoya çok az kar ettirdi. Beşinci filmde Depp de pek çok uzmanın eleştirisine maruz kaldı.

Maalesef Johnny Depp, yıllar içerisinde yıldız ışığını kaybetti. Depp, karısı Amber Heard'e (Aquaman) ev içi şiddet uygulamakla suçlandı ve ondan boşandı. Oyuncu birbirinden başarısız filmlerde yer aldı. Depp, aynı süreçte aşırı madde kullanımı ile de suçlandı. Hatta iddialara göre Depp, alkole ayda 20.000 dolardan fazla para harcıyordu.

Altıncı film beklenirken, sürpriz haber yapımcı Disney Studios'tan geldi. Disney Studios'tan yapılan resmi açıklamaya göre, seri yeni bir film ile devam edecek. Yapımcı Sean Bailey "Karayip Korsanları'nı çok seviyorum. Bize harika anlar yaşattılar. Ancak yeni bir enerji ve canlılığın zamanı geldi. Bu süreçte Johnny aramızda olmayacak. Serinin oyuncularına ne kadar teşekkür etsek az. Bununla birlikte yepyeni fikirlerimiz var ve onları uygulamaya niyetliyiz." ifadelerini kullandı.

Karayip Korsanları'nın yeni halkasının en geç 2021 yılında gösterime girmesi bekleniyor. Ancak o zamana kadar Jack Sparrow'suz bir Karayip Korsanları filminin nasıl olacağı kafaları karıştırmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları