Karbon nanotüp CPU devri başlıyor!

Karbon nanotüp üretmeyi başaran araştırmacılar, yeni bir CPU devrimini de başlattı!

Yeni CPU devrimi başlıyor!

Yonga üreticileri, son yıllarda giderek daha küçük işlemciler üzerinde daha iyi performans sağlayan CPU'lar yapabilmek için silikon materyalin artık yeterli olmadığını düşünüyor. Tam da bu nedenle silikon materyal için karbon nanotüpler gibi bazı alternatifler geliştirilmeye başlanmış durumda.

Wisconsin-Madison Üniversitesi bünyesindeki bazı bilim insanları bu alanda yaptıkları çalışmalarda dikkat çekici bir ilerleme kaydettiler. Yapılan açıklamaya göre araştırmacılar günümüzün silikon transistörlerinden daha iyi bir performans sağlayan karbon nanotüp transistörler üretmeyi başardılar. Söz konusu karbon tüplerin silikonlara oranla 1.9 kat daha iyi performans sergilediği belirtiliyor.

Teorik olarak karbon nanotüp transistörlerin silikon olanlarına göre beş kat daha hızlı olma ya da beş kat daha az enerji harcama potansiyeli var.

Bunun kilometre taşı niteliğinde bir gelişme olduğunu ifade eden araştırmacıların bu karbon nanotüplü CPU'larının birkaç yıl içinde IBM tarafından kullanılması bekleniyor. Bu gelişme sayesinde yine bu alanda önümüzdeki birkaç yıllık süreçte işlemci alanında heyecan verici gelişmelerin önünün açıldığını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları