"Karmaşaya son" diyen araç!

İnternette gördüğünüz bir resmi tekrar bulamıyor musunuz? Bu minik araç sizi bu dertten kurtaracak!

"Karmaşaya son" diyen araç!

İnternette sörf yaparken gezdiğiniz sayfalardaki metin ve fotoğraf içerikleri de Windows'un özel bir "geçici internet dosyaları" klasöründe tutulur. Ancak bu klasörün içerisinde o kadar fazla sayıda ve çeşitte dosya vardır ki, aradığınızı bulmanız neredeyse imkansızdır.

İşte bu anlamda geliştirilen CacheCopy isimli araç, işte bu klasörü ve tarayıcıların geçmişini kurcalayarak internet sitelerinden gelen tüm resim dosyalarını bir klasörde topluyor. Üstelik bunu yaparken, hangi dosyaların bu işe dahil edileceğini de seçme şansınız var. Örneğin 2 saat içerisindeki dosyalar ya da belli bir büyüklükteki dosyalar, sizin seçimlerinize göre bu klasöre aktarılabiliyor. Böylece bir resmi hangi sitede gördüğünüzü hatırlayamayıp ona ulaşamasanız bile, bu klasöre göz atarak ona rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Ücretsiz olan bu araç henüz Alpha sürümünde olduğu için bazı sınırlamalara da tabi; ancak pratikte kullanıcıların ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.

Chrome, Firefox ve Internet Explorer altında çalışabilen uygulama her ne kadar otomatik olarak fotoğrafları buluyor olsa da, Chrome altında ilgili klasörü programa göstermek gerekiyor.

Yazılımı bilgisayarınıza indirmek için tıklayın.

Okuyucu Yorumları