Karşınızda Nintendo Wii U

Gelecek nesil oyun konsollarının belki de en ilginci olacak olan Nintendo Wii U mercek altında...

Karşınızda Nintendo Wii U

Artık Nintendo'nun gelecek nesil oyun konsolu Wii U ile ilgili pek çok bilgiye sahibiz: Wii U'nun tablet kontrolcüsü, siyah versiyonunun ilk sinyalleri ve Miiverse çevrimiçi topluluğunun ilk ipuçları... Okumaya devam edin...

Her yönüyle Nintendo Wii U... Galerimizde...

Wii U: Artık TV kumandasına ihtiyacınız yok
Geniş dokunmatik ekranı ile tablet kontrolcü taşıması zor gözükse de çığır açacağa benziyor. Nintendo'nun tanıtımında, koltukta oturan oyuncular Wii U kumandasındaki yıldızları dokunmatik hareketlerle televizyondaki oyuna gönderirken görülüyor.

Wiimote ölmedi!

Wiimote ölmedi!

Wii U, dokunmatik kontrolcüsünün yanısıra çok iyi bilinen Wii-kumandası (Wiimote) ile de uyumlu olacak. Örneğin bir golf oyununu düşünün. Wii U kontrolcüsü yerde topun durduğu yerde yer alırken, Wiimote da golf sopası olarak kullanılıyor.

Wii U kontrolcüsü aynı zamanda televizyon kumandanız olarak da iş görebiliyor. Nintendo, Wii U kontrolcüsü ile nasıl kanal değiştirildiğini bizlere gösterdi. Bunun yanında Wii U'nun kumandasının durum sensörü ve jiroskopu da bulunuyor.

Wii U'nun getirdiği bir yenilik de kumandanın NFC'yi (Yakın Alan İletişimi) desteklemesi. Bu sayede diğer NFC destekleyen cihazlar ile paylaşımlar yapılabiliyor; mesela ekran görüntüsü atılabiliyor.

Wii'nin en büyük sıkıntısı olan güncel oyunlar ise Wii U ile sona eriyor diyebiliriz. Nintendo bu konuda resmi bir açıklamada bulunmuş olmasa da PS3 ve Xbox 360'da olan pek çok oyunun Wii U'ya da uyarlanmasını bekliyoruz. Nintendo ayrıca PS3 ve Xbox360 kumandalarına benzeyen klasik bir kumanda daha tanıttı.

Miiverse: Nintendo'dan online atağı

Miiverse: Nintendo'dan online atağı

Nintendo'nun rakiplerinden geri kaldığı bir alan da çevrimiçi oyunculuktu. Sony ve Microsoft, kusursuz bir çevrimiçi deneyim yaratmaya yaklaşmışken Nintendo kullanıcıları hem çevrimiçi arkadaşlarıyla oynayabilmek için karmaşık işlemler yapmak zorundaydılar hem de zaten Wii'nin oyunları daha çok tek oyunculu ya da yerel çok oyunculu olarak tasarlanıyordu.

Wii U ile Nintendo bu alandaki açığı kapatmak için de bir hamle yaptı: Miiverse. Yeni konsolun sosyal parçası olan Miiverse, ana ekranda görülüyor ve arkadaşlarınızdan sürekli güncel verileri ekranınıza getiriyor - yayınladıkları bir mesaj ya da başarılarının kanıtı ekran görüntülerine kadar pek çok yeni bildirim ekranınızda yer alıyor. Bunun yanısıra hangi oyunların arkadaşlarınız arasında popüler olduğu ve kimlerin ne oynadığını da görebiliyorsunuz.

Tabii ki mesajlar ya da çizimler de tablet kontrolcü sayesinde gönderilebiliyor. Ayrıca bu özellikler oyun çevrimiçi moda sahip olmasa dahi mümkün.

Miiverse'e erişim Nintendo 3DS, akıllı cepler ve PC'ler üzerinden de mümkün olabilecek.

Donanım özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı sır

Donanım özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı sır

Wii U'nun özellikleri hakkında pek çok dedikodu var. PlayStation 3'ün tam üç katı güce sahip olacağı söylense de Nintendo henüz Wii U'nun donanım özellikleri hakkında bir açıklamada bulunmadı. Tabi PS3 ve Xbox 360'un neredeyse 5 yıl önceki teknolojiye sahip olduğu göz önüne alındığında bu iddiaların asılsız olduğu da söylenemez.

Çıkış tarihi ve fiyat da Nintendo'nun söz etmediği detaylar arasında. Wii U'nun en azından Noel alışverişine yetişmesi bekleniyor fakat bu durum sadece Japonya için mi yoksa tüm Dünya için mi bilinmiyor.

Bilinen bir şey var ki, o da Wii U'nun hem beyaz hem de siyah renklerde piyasaya sürüleceği.

Nintendo Wii U hakkında daha fazla detay için galerimize buyurun...

Okuyucu Yorumları