Karşınızda Nokia N9!

Nokia, aralarında MeeGo'lu ilk (ve son) cep N9 da bulunan tam 4 yeni modelini duyurdu. İşte 4 yeni Nokia...

Karşınızda Nokia N9!

Nokia N9'dan yepyeni kareler için tıklayın...

Nokia, Microsoft ile yaptığı Windows Phone 7 anlaşmasının ardından geri plana ittiği kendi işletim sistemi MeeGo'ya sahip ilk; ve büyük ihtimalle son cep telefonunu resmi olarak duyurdu. N serisinin yeni üyesi olarak karşımıza çıkan N9, hem farklı işletim sisteni, hem de güçlü donanım özellikleriyle dkkat çekmeyi başarıyor.

N9, 3.9 inç'lik OLED ekranı ile birlikte geliyor. Ekran üzerinde "Gorilla Glass" adı verilen özel bir tabaka var ve bu tabaka, telefonu çizilmelere karşı koruyor. Hatırlarsanız, aynı teknolojiyi daga önce Samsung'un Galaxy S'inde de görmüştük.

Nokia, N9'da bugüne kadar kullandığı en güçlü işlemci olan ARM Cortex-A8 OMAP3630'ı tercih etmiş. İşlemci, 1 GHz'lik saat hızına sahip. Oyun performansını da ihmal etmeyen Finlandiya2lı cep devi, grafikleri PowerVR SGX530 grafik ünitesine emanet etmiş.

8 megapiksellik ve Carl Zeiss imzalı arka kamera, aynı zamanda 720p HD çözünürlükte, saniyede 30 kare video çekimi yapabiliyor. 16 ve 64 GB'lık modellerle piyasada olması beklenen N9 için açıklanan piyasaya çıkış tarihi, şimdilik "bu yılın sonları". Fiyat konusunda da henüz bir açıklama yapılmış değil.

Nokia'nın N9 dışında tanıttığı 3 yeni cep telefonu modelini, haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz.

3 yeni Nokia modeli daha...

3 yeni Nokia modeli daha...

Nokia, N9 ile birlikte Symbian işletim sistemine sahip 3 yeni modelini daha duyurdu. C2-02, C2-03 ve C2-06 isimleriyle duyurulan yeni modeller, S40 ailesinin yeni üyeleri olarak dikkat çekiyor. Her üç telefon da 240x320 piksellik dokunmatik ekrana sahip. C2-02 ve C2-03, aynı zamanda kayarak açılan bir klavye ile birlikte geliyorlar.

C2-03 ve C2-06, çift sim desteğini bünyelerinde barındırıyor. C2-02 ise tek sim kart ile, yani tek bir hat ile çalışıyor. Her üç modelde de GPS, FM radyo, Bluetooth 2.1 ve micro SD bellek kartı yuvası standart olarak geliyor.

Nokia, 3 yeni S40 modelini, daha çok düşük bütçeli kullanıcılar için geliştirmiş durumda. Bu durum, doğal olarak fiyatlara da olumlu olarak yansıyacak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları