Kartuşları Çaldı, "American Media Soft"u Kurdu!

Amazon'da, eBay'de çalıntı yazıcı kartuşu ve fazlasını satan ve polisin çökerttiği çetenin yaptıkları, akıllara durgunluk verecek cinsten!

Çalıntı ürün şoku...

Bir düzine şüpheli, ABD'de internet üzerinden 12 milyon dolarlık çalıntı yazıcı kartuşu satmakla suçlanıyor.

64 yaşındaki Richard Rimbaugh'un çeteyi 20 yıldan uzun süredir yönettiği, hırsızları 28 eyaletteki mağazalardan mal çalmak için organize ettiği iddia ediliyor. New York Başsavcısı Eric Schneiderman'ın Çarşamba günü söylediğine göre Rimbaugh ve onun "hırsızlık tayfası" her hafta yeni ürünler çalmak için iş başı yapıyordu. Bilgisayar yazılımları da çalan grup, "operasyonlarını" oldukça ciddiye alıyor ve Staples, Office Depot, Best Buy gibi mağazaların haritalarını kullanarak, çaldıkları ürünleri el yapımı yeleklerine dolduruyorlardı. Çete, mağaza çıkışındaki alarmları kapatmak ve güvenlik çalışanlarını izlemek için özel elektronik cihazlardan da faydalanıyordu.

Rimbaugh, çaldıkları malları sevk edip satmak için American Media Soft adında bir şirket kurdu. Bu firma, Amazon ve eBay'de binlerce kullanıcıdan olumlu yorum almış görünüyor ve sayfası halen açık.

Rimbaugh, çete üyelerine çaldıkları ürünlerin yüzde 30'u ile yüzde 50'si arasında bir miktarı ödüyor, bunun yanında çalışanlarının uçuşlarının, kiralık otomobillerinin ve otellerinin masraflarını karşılıyordu. ABD polisi 5.300'den fazla elektronik cihaza ve yazıcı kartuşuna, bunun yanında şüphelilerin evlerindeki ve hesaplarındaki 7,7 milyon dolara el koydu. New York başsavcısı, iddianamedekileri perakende hırsızlığı halkalarının en büyük baskını olarak nitelendirdi. Şüpheliler şu an kurumsal yolsuzluk, kara para aklamayla suçlanıyorlar. Suçlu bulunmaları halinde sanık başına 8-25 yıl hapis cezası verilebilir.

Okuyucu Yorumları