Kaspersky'dan çevrim içi dizi uyarısı!

Kaspersky, internetten dizi izleyenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. İçeride...

Kaspersky'dan 'dizi' uyarısı!

Her ne kadar bu tür popüler dizilerin hepsine web'den ücretsiz ulaşmak mümkün olmasa da korsan bir bölüm izlemeye çalışırken ekranda içeriğin telif haklarından dolayı kaldırıldığına dair bir yazı beliriyor. Ancak tanım alanında özel URL yer alıyorsa diziyi izleyebiliyorsunuz. Bu tür URL'ler servisler aracılığıyla bit.ly gibi genellikle kısaltılmış veya gizlenmiş oluyor. Bunlara tıklamak kullanıcıyı yasak içeriğe yönlendiriyor ve "Sayfa içeriğinin kilidini açmaktan bir adım uzaktasınız! Bu içeriğe ulaşmak için önerilerden bir tanesini kabul etmek zorundasınız" yazısı sizi karşılıyor.

Kullanıcılar "Oyun anketlerini doldurun ve nakit kazanın!", "Pop oynayın ve ücretsiz düşürün!", "Ücretsiz Duck Hunter oynayın!" gibi yazılarla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, içerik hemen izlemeye hazır olmuyor ve özel bir öneriyi de beraberinde getiriyor. Bu sayfaya tıklayan kullanıcı başka bir sayfaya yöneliyor ve açılan sayfada da "Kazanmak için bu adımları takip edin; Hemen yükleyin tuşuna basın, ayarları masaüstünüze kaydedin, kaydettikten sonra ayarlara iki kez tıklayıp masaüstünüze kaydedin" yazıları beliriyor.

Kaspersky Lab uzmanları bu tür uygulamaların her ne kadar kötü niyetli olmasa da bilgisayara indirilmesinin yol göstericiyi ekrana getirmemesine ve buna ek olarak çevrimiçi reklamların bilgisayarı dolaylı yollardan etkilemesine neden olduğunu belirtiyor ve kullanıcıları online dizi izlerken oluşabilecek tehlikelere karşı uyarıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları