Kaspersky'den hack açıklaması

Kaspersky Lab web sitesine yapılan hacker saldırısı ile ilgili resmi açıklama yaptı. İşte o açıklama

Kaspersky'den açıklama!

Dün yayınladığımız haberimizde, Kaspersky'nin ABD sitesinin bir bölümünün, kısa süre için bir hacker tarafından ele geçirildiğinden bahsetmiş; güvenlik devinin bu sorunu çok kısa bir sürede çözdüğünü ve hiçbir müşteri bilgisinin hacker'ın eline geçmediğini bildirmiştik. Merkezi Moskova'da bulunan Kaspersky Lab da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

Kaspersky Lab'ın A.B.D. sitesine başarısız hacker saldırısı

Lider içerik güvenliği yönetim sistemleri geliştiricisi Kaspersky Lab, firmanın ABD'deki resmi web sitesi usa.kaspersky.com'u hedef alan bir ağ saldırısının önüne geçti. Hacker'ların web sitesinde bulunan erişimi kısıtlanmış bilgilere ulaşma çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Kasperky Lab tarafından yapılan açılamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin sitedeki kullanıcı verilerine eriştiklerine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Saldırı sonucunda usa.kaspersky.com web sitesinin bir bölümünde bulunan güvenlik açığı farkedilirken, firma personeli sorunun çok kısa bir süre içerisinde giderilmesini sağladı.

Açıklamada, usa.kaspersky.com sitesinde belirlenen güvenlik açığının firmanın resmi web sitesi www.kaspersky.com dahil olmak üzere Kaspersky Lab'ın internet üzerindeki diğer lokal sitelerini ise etkilemediği belirtildi.

Yapılan açıklamada, şirketin güvenlik uzmanlarının olayı incelemeye devam ettikleri bildirildi. Bununla birlikte gelecekte olabilecek benzer saldırılardan şirket kaynaklarının zarar görmemesi için Kaspersky Lab'in bütün resmi web sitelerinin yoğun bir güvenlik denetiminden geçirildiği ve bir seri teknik ve hukuki önlemin geliştirildiği ifade edildi.

Okuyucu Yorumları