Kaspersky MS'in bedava antivirüsünü anlatıyor

Microsoft'un bedava anti-virüsüne ilk yorum güvenlik devi Kaspersky'den geldi. İşte o açıklamalar...

Söz sırası Kaspersky'de!

Kaspersky'den David Emm, Microsoft'un yeni ücretsiz anti-virüs yazılımı olan Security Essentials'ın, anti-virüs yazılımı pazarını büyük ölçüde etkileyeceğini itiraf etti. Bununla birlikte pazarda yüksek kalitede güvenlik yazılımı üreten firmalar için hala yer olduğu konusunda ısrarlıydı.

Microsoft'un ücretsiz ve başarılı bir anti-virüs yazılımı sunması Kaspersky gibi pazarın eskilerinden olan firmaları bile etkileyecek. Bununla birlikte pazarda tutunmak isteyen anti-virüs yazılım şirketleri, sundukları ek özelliklerle rekabet edecekler.

Emm "Hiç etkisi olmayacağını söylemek naiflik olur. Fakat bu etkinin gücü değişir. Anti-virüs yazılımının geçtiğimiz 10 yıldaki gelişimine bakarsak bu durum bizi hemen etkilemiyor. Günümüzde güvenlik demek sadece virüs imzalarını tanımaktan ibaret değil. Sadece anti-virüsten çok daha ötesi, özel bir anti-virüs her şeyi kapsamıyor ve bu yüzden piyasada başkalarına yer var." diyor.

Özetle Kaspersky güvenlik pazarının sadece anti-virüsten ibaret olmadığını söylüyor.
Haberin devamında: Bu yazılımın gelişmekte olan ülkelere etkisi ne olacak?

Microsoft'tan büyük ve stratejik bir adım

Microsoft'tan büyük ve stratejik bir adım
Dünyanın bir yerinde yerleşen salgın, bütün sistemi tehdit ediyor

Bu açıklamanın ötesinde Emm, Microsoft'un gelişmekte olan ülkeleri zararlı yazılımlardan korumak için aldığı kararı genel olarak destekliyor. Bu sayede bazı ciddi virüsler yayılmaya fırsat bulamadan engellenebilecek. Emm "Microsoft'un hedeflerinden biri de özellikle gelişmekte olan ülkelere bir ürün yerleştirmesinin sebebi, salgınların yayılıp tutunabileceği ortamlar oluşmasını engellemek. Bu yararlı olur." diyor

Sözlerinin sonunda "Satıcılar için pazarın kapandığını görmüyorum. Salt anti-virüs olan yazılımlar üzerinde etkisini gösterebilir. Bununla birlikte olumsuz etkisi güvenlik yazılım paketleri üzerinde olmayacaktır." diyerek Kaspersky'nin yoluna çok etkilenmeden devam edeceğini belirtiyor.

Sonuçta Microsoft Security Essentials'ın anti-vrüs ve güvenlik yazılımı pazarındaki etkilerini uzun vadede hep beraber gözlemleyeceğiz.

Okuyucu Yorumları