Kaspersky, siber suçluları tek tek yakalıyor!

Cep telefonu kulanımı her geçen gün artıyor ama bu artış sadece üreticileri sevindirmiyor...

Kaspersky'den uyarı!

Kaspersky Lab'ın Altın sponsor olduğu IDC Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'nin en prestijli etkinliklerinden biri olan BT Güvenlik Seminerler Serisi 2009, "Yeni Ekonomik Çağda Gerçek ve Algıyı Dengelemek" teması ile Ankara'da gerçekleşti. BT güvenliği konusunda teknoloji ve trendlerin tartışıldığı seminerde Kaspersky Lab Mobil Çözümleri Ürünü Müdürü Victor Dronov da"Akıllı Telefon Kullanımı: Günümüzün Güvenlik Sorunları" konusunda bir konuşma yaptı.

Seminerde yaptığı sunumda, akıllı telefonları etkileyen tehditlere ve onların çözümlerine dikkat çeken Dronov, cihazların kaybedilmesi ve çalınması, veri kaybı, SMS spamları ve bu cihazlara yönelik oluşturulan kötü amaçlı programlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Günümüzde kurumsal mobil kullanıcı sayısının hızla artmasıyla birlikte bu sayısının 2010 yılına kadar 269 milyonun üzerine çıkmasının beklendiğini de belirten Dronov; "Özel bilgilerin bu cihazlarda saklanması ve en önemlisi ödemelerde de kullanılmaya başlaması siber suçluların sayısının da artmasına neden oluyor" dedi. Kamuoyunda konuya ilişkin az bilinilirlik de siber suçluların kolay para kazanabilmek için ilk olarak mobil cihazları tercih ettiği gözleniyor.

Kaspersky Lab'ın mobil cihazlara yönelik geliştirdiği Kaspersky Mobile Security programının özelliklerinden bahseden Victor Dronov konuya ilişkin şunları söyledi; "Geniş teknolojileri çözümleri sunan lider ürünlerden biri olan Kaspersky Mobile Security, mobil kullanıcıları karşılaşabilecekleri pek çok farklı BT güvenlik tehdidine karşı koruyor". Kaspersky Mobile Security, akıllı telefonları, en önemlisi kişisel verileri kayıp ve çalınmaya karşı koruma altına alıyor. Kaspersky Mobile Security ile akıllı telefonlardaki tüm kişisel bilgiler uzaktan bloke edilip istenildiğinde silinebiliyor. Ayrıca akıllı telefonun yerinin tespit edilmesi ve "yeni kullanıcı"sının kim olduğunu öğrenilmesi de Kaspersky Mobile Security ürünü ile mümkün.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları