Kaspersky Türkiye'ye odaklanıyor

Türkiye'yi "stratejik ülke" olarak kabul eden güvenlik devi Kaspersky, önemli bir adım daha attı

Türkiye'ye odaklanıyor!

Kaspersky Lab, bu yılın başında, stratejik pazarlar arasında gördüğü Türkiye'ye odaklanacağını ve bu doğrultuda Türkiye'de yeniden yapılanma sürecine girdiğini açıklamıştı.

Firma, bu konudaki ataklarını sürdürüyor. Son olarak, şirketin "Global Araştırma ve Analiz Ekibi"nin (GReAT) Orta Doğu, Türkiye ve Afrika kolunu temsil etmek için yeni güvenlik araştırma uzmanlarının atandığı duyuruldu. Atanan Mohammad Amin Hasbini ve Ghareeb Saad, bölgede önemli tehdit istihbaratı ve bilgi desteği sağlamak için Kaspersky Lab'ın lider uluslararası güvenlik araştırmacıları ekibine katılırken, aynı zamanda Türkiye güvenlik pazarıyla ilgili istihbarat ve bilginin de merkezi olarak görev yapacaklar.

2008 yılında kurulan GReAT, Kaspersky Lab bünyesindeki geniş Ar-Ge departmanının ayrılmaz bir parçası... Ekibin temel sorumlulukları arasında, BT ekosisteminin risklerini azaltmak için yeni global zararlı yazılım uygulamalarının izlenmesi, global siber suç olaylarının araştırılması ve verimli çözümlerin tanımlanması yer alıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de internet ile mobil cihazların giderek artan kullanımı ve bölgedeki finansal kuruluşlarla diğer kritik sektörleri hedef alan saldırıların artışı sebebiyle, ülkemizde siber güvenlik, gündemini koruyor. Bu süreç devam ederken bu atamalarla Türkiye'nin siber güvenlik pazarında stratejik önem sahip olduğunu gösteren Kaspersky Lab, Türkiye'ye verdiği önemi de açıkça ortaya koyuyor.

Orta Doğu, Türkiye ve Afrika'yı kapsıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, "Global alanda tanınan güvenlik uzmanlarından oluşan ekibe katılan Mohammad Amin Hasbini ve Ghareeb Saad, görevleri çerçevesinde şirketin liderliğini daha da güçlendirmek için Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde araştırma ve geliştirmeyi yönetecek" dedi. Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Siber güvenlik ve tehdit istihbaratı alanındaki zengin deneyimimiz müşterilerimizin günümüzde karşı karşıya kaldıkları birçok tehdidi tanımlamamızı ve çözüm oluşturmamızı sağlıyor. Hasbini ve Saad'ın Türkiye'den de sorunlu olması, Kaspersky Lab'in Türkiye'de siber güvenlik alanındaki liderliğini daha da ileriye taşıyacağının bir göstergesidir."

Deloitte & Touche Orta Doğu bünyesinde eski Kıdemli Bilgi Güvenliği ve Gizliliği Danışmanı olan Mohammad Amin Hasbini, global zararlı yazılım konusundaki geniş hakimiyetinin yanı sıra, siber güvenlik, gelişmiş sürekli tehditler, nüfuz etme testleri ve UNIX tabanlı açık kaynak araçları ve sistemlerine ilişkin temel uzmanlığıyla artık Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı olarak Kaspersky Lab bünyesine katıldı.

GREM Sertifikalı zararlı yazılım analisti olan Ghareeb Saad ise siber güvenlik alanında beş yıldan daha uzun bir deneyime sahip. Kaspersky Lab Orta Doğu ekibine katılmadan önce Saad, ülke çapında üst düzey kamu kuruluşlarına yapılan güvenlik vakalarını ve saldırılarını incelemek ve analiz etmekten sorumlu güvenlik vakası uzmanı olarak Mısır Bilgisayar Acil Durum Müdahalesi Ekibi (EGCERT) ile çalıştı.

Okuyucu Yorumları