Kaspersky uyarıyor: 418 dolar kaybetmeyin!

Kaspersky'nin yaptığı bir anket, bir saldırının size ne kadara malolabileceğini ortaya çıkarıyor!

418 dolar kaybetmeyin!

B2B International ve Kaspersky Lab tarafından gerçekleştirilen Tüketici Güvenlik Riskleri Anketi'ne göre, bir kullanıcının siber saldırı sonucu bir cihaz üzerinde kaybedebileceği multimedya dosyalarının ortalama maliyeti 418 dolar olarak tahmin ediliyor. Bu kayıpların pek çoğu engellenebilir olmasına rağmen kullanıcılar, dijital içerikleri satın aldıktan sonra güvenlik için gerekli adımları yerine getirmiyor.

Kullanıcılar dosyalarını, cihazlarını kaybetme veya çaldırmanın yanı sıra, zararlı yazılımlar nedeniyle kaybedebiliyor. Siber suçlular, geliştirdikleri yeni zararlı yazılımlar ile kullanıcıların sabit sürücüleri üzerindeki verileri şifreledikten sonra, kaybedilen dosyaların geri yüklenmesi için fidye talep edebiliyor.

B2B International'ın anketine göre, geçtiğimiz yıl içerisinde katılımcıların %27'si bir siber saldırı ile karşılaştı. Verilerine zarar veren ya da tamamen yok eden zararlı yazılımların kurbanı olan kullanıcıların %60'ından fazlası, dosyalarını tam olarak kurtaramadıklarını ifade ettiler. Aynı süre içerisinde, kullanıcıların yaklaşık %14'ü, cihazlarının kaybolması, çalınması ya da kırılması sorunuyla karşılaştı.

Araştırmalar, multimedya içeriklerinin kaybından doğan potansiyel kayıpların (başka bir deyişle, geri alınamayan dosyaların parasal değerinin) aktif olarak müzik ve film indiren genç katılımcılar arasında daha yüksek olduğunu gösterdi. Örneğin, 16-24 yaş grubundaki katılımcılar, ortalama 670 dolar kayıpla karşılaşırken, 25-34 yaş grubunda yer alan katılımcılar, ortalama 455 dolar kayıp yaşıyor. 45 ve üzeri yaş grubundaki kullanıcıların ortalama kaybı ise 227 dolar.

Farklı ülkelerdeki veri kayıpları incelendiğinde, Çin ve Rusya, sırasıyla kullanıcı başına ortalama 816 dolar ve 807 dolar kayıpla listenin başında yer alıyor. Bu rakam, Avrupa (378 dolar) ve Kuzey Amerika'da (342 dolar) çok daha düşük.

Saldırılara karşı korunmak da önemli

Saldırılara karşı korunmak da önemli

Kullanıcıların, dijital varlıkları korumak için verilerini düzenli olarak yedeklemenin yanı sıra, kişisel cihazlarını veri çalmak için tasarlanan zararlı yazılım saldırılarına karşı korumaları da gerekiyor. Kaybedilen bir cihazın yerinin belirlenmesi ya da cihaz hırsızlığının potansiyel zararlarını azaltmak için, akıllı telefon ve tabletlerde de ek uygulamalar bulunması gerekiyor.

Kaspersky Lab'in, tüm siber tehdit türlerine karşı maksimum koruma sağlayan Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz ürünü, Microsoft ve Mac bilgisayarların yanı sıra, Android akıllı telefonlar ve tabletlere yönelik tasarlanan farklı çözümler içeriyor. iPhone ve iPad kullanıcıları, web içeriklerini cihazlarında güvenli bir biçimde görüntülemek için Kaspersky Safe Browser uygulamasını ücretsiz olarak indirebiliyor.

Çeşitli anti virüs teknolojilerinin yanı sıra, Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz kapsamındaki her ürün, kullanıcıları cihazlara özgü tehditlerden güvenilir biçimde korumak için uygun özellikler içeriyor. Örneğin, Windows üzerinde çalışan bilgisayarları korumak için tasarlanan çözüm sürümü, kullanıcının bir bilgisayara erişimini engelleyen ve erişimi geri vermeden önce bir fidye talep eden zararlı yazılım programları olan Blocker Trojanlarını etkisiz hale getiren bir Anti-Blocker fonksiyonu sunuyor.

Akıllı telefon ve tabletler için olan sürüm; bir cihazın uzaktan izlenmesi, sesli sinyalin açılması ve cihazın dahili kamerası kullanılarak şüpheli hırsızın fotoğraflarının çekilmesinin yanı sıra, bir cihazın kaybolması ya da çalınması sonrasında yardımcı olacak daha pek çok özelliği içeriyor.

Okuyucu Yorumları