Kaspersky'ye çok sert cevap geldi...

"Kaspersky'nin Türkiye'ye çirkin oyunu" başlıklı açıklamada bakın neler var neler...

Kaspersky'ye çok sert cevap!

HELYUM BİLİŞİM'in Türkiyede'ki ilk üç markadan biri olan Trend Micro ile Distribütörlük duyurusunun akabinde Kaspersky Lab tarafından yapılan açıklamayı buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Kaspersky'nin bu sert açıklamasına, Helyum Bilişim'den çok daha sert bir yanıt geldi... "Kaspersky'nin Türkiye'ye çirkin oyunu" başlıklı açıklamada söylenenler şu şekilde...

Kaspersky'nin iddialarını yalanlayan Helyum Bilişim, İstanbul Kadıköy 4. Noter aracılığı ile farklı tarihlerde 2 kez ihtarname göndermiş olduğu halde Kaspersky yetkililerinden bir cevap alamadığını, mağdur duruma düşürüldüklerini ve basına yapılan bu açıklamaların asılsız olması neticesinde hukuki işlemleri bizzat başlatarak her türlü maddi ve manevi tazminat davası açacağını belirtti.

Açıklamanın devamı ise aynen şu şekilde:

"Helyum Bilişim uzun süre Kaspersky Türkiye Distribütörlüğünü yapmış güvenilir bir firmadır. Kaspersky ile olan çalışma süresi boyunca her türlü ticari etik değerlere sadık kalmıştır ve hiç bir zaman kullanıcıları kandırmamış, aldatmamıştır. Bu sonuna kadar da böyle devam edecektir."

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

"Kaspersky'ye fazlasıyla taviz verdik"

"Bugüne kadar, teknik destek ve pazarlama çalışmaları gibi birçok konuda yalnız olan Helyum Bilişim, her türlü çalışmayı kendi imkanlarıyla yapmıştır ve Kaspersky Lab'a fazlasıyla taviz vermiştir.

Değişen Kaspersky yapılanması sürecinde Helyum'a verilmiş vaatler yine yerine getirilmediği gibi, son üç ay içerisinde online alışveriş sitesinin barındığı ve ülkemiz vatandaşlarının kullanımına açık olması gereken Türkçe dil içeren resmi Kaspersky web sitesi çeşitli bahanelerle Kaspersky tarafından kapatılmıştır. Görevinden ayrılan ülke müdürü yerine herhangi bir kişi görevlendirilmemiş, sorunları çözecek muhatap bulunamamıştır.

Helyum tarafından verilen siparişler cevaplanmamış, kod gönderimi Kaspersky tarafından durdurulmuştur.

"

Son söz Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe'den

Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe de, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Helyum Bilişim'in Kaspersky Lab ile uzlaşma çabalarının tümü boşlukta kalmıştır. Çünkü Helyum, Kaspersky tarafından devamlı oyalanmış ve soruları yanıtsız bırakılmıştır. Helyum tarafından Kadıköy 4. Noter aracılığıyla kendilerine iki defa ihtarname gönderilmiş, bu yaklaşımlarının devamı halinde işbirliğinin bitirileceği ve kamuoyuna duyurulacağı konularında bilgi verilmiştir. Şu dakika bile bizden görüşme talep edilerek, uzlaşma istenirken böyle bir haber karşısında şaşkınız. Bu durum içerisinde iyi niyet arayamıyoruz. Türkiye olarak mağdur edilmişliğimize rağmen en son yaptığımız basın toplantımızda da görüldüğü gibi asla Kaspersky aleyhine konuşmadık.

Medyada yayınlanan asılsız haber nedeni ve diğer detaylar neticesinde hukuki işlemleri direk olarak biz başlatıyoruz. Kendileri tarafından başlatılmış herhangi bir hukuki işlem yoktur. Bunu gerçekleştirmek için herhangi bir gerekçeyi de sağlayamazlar."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları