Kaspersky'den enSilo'ya dair açıklama geldi

Kaspersky Lab, geçtiğimiz günlere damgasını vuran kötü haber hakkında resmi açıklama yaptı!

Kaspersky'den açıklama!

Kısa bir süre önce haberini yaptığımız Kaspersky, McAfee ve AVG'de ortaya çıkan büyük açığa ilişkin Kaspersky tarafından açıklama yapıldı. Bize direkt Kaspersky tarafından ulaştırılan açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz:

Kaspersky Lab'nin enSilo'ya dair açıklaması

"Kaspersky Lab tüm müşterilerine, enSilo tarafından kısa süre önce ifşa edilen güvenlik açığının; etkilenen Kaspersky Lab çözümlerinde düzeltildiğinin güvencesini vermek istemektedir.

İfşa edilen güvenlik açığı, Kaspersky Lab ürünlerinde kod yürütme veya ayrıcalık yükseltmelerle istismar edilemedi. Fakat özellikle yığın tabanlı arabellek aşımı gibi; uygulamaların zayıf noktalarının istismar edilmesini kolaylaştırdı.

Düzeltme, 22 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan en yeni ürün sürümleri için de otomatik güncellemeyle çözümlere dahil edildi.

Uzmanlarımız, bu zayıf noktanın gerçek dünyada istismar edildiğine dair herhangi bir kanıtla karşılaşmamışlardır.

Kaspersky Lab, kullanıcılarına siber tehditlere karşı güvenilir, yüksek kaliteli ve gerçek zamanlı koruma sağlamak için tüm gerekli önlemleri almaktadır. Bununla birlikte, ürünlerimizi iyileştirmemizi ve müşterilerimiz için daha iyi bir koruma sunmamıza olanak sağlayan bağımsız araştırmacıların çabalarına her zaman değer veriyoruz.

Bu nedenle bu zayıf noktayı bize en makul şekilde bildiren enSilo'ya teşekkür etmek isteriz. Çabalarını ve elde ettiği bulgularını gönülden takdir ediyoruz.

Daha fazlasını öğrenmek için lütfen Teknik Destek Sayfamızı ziyaret edin."

Okuyucu Yorumları