Kaspersky'den kurumlara yönelik hizmet

Kaspersky Lab kurumlara yönelik güvenlik istihbarat hizmetlerini başlatıyor.

Kurumlara büyük destek!

Kaspersky Lab, güvenlik uzmanlığının daha hızlı paylaşımını ve sahip oldukları bilginin müşterileri için korumaya dönüştürülmesini amaçlayan bir dizi hizmetler seti olan Security Intelligence Services'in (Güvenlik İstihbarat Hizmetleri) lansmanı ile kurumsal portföyünü genişletiyor. Öncelikle Güvenlik Operasyonları Merkezlerini, büyük ölçekli işletmelerin personelini ve Servis Sağlayıcıları hedefleyen Güvenlik İstihbaratı Hizmetleri; tehdit verileri bildirimleri ve istihbarat raporlaması, profesyoneller için güvenlik bilinçlendirme programları ve eğitimler, penetrasyon testi gibi uzman hizmetler ve uygulama güvenliği değerlendirmelerini içeriyor.

Kaspersky Lab'ın Kurumsal ve Satış Öncesi Bölümü Başkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, konuyla ilgili şunları söyledi: "Özellikle büyük ölçekli işletmelerden başlamak üzere, uyarlanabilir bir güvenlik stratejisine doğru büyük bir değişim olduğunu gözlemliyoruz. Şirketler, süregelen tehdit önleme ve uyumluluk zorlukları ile başa çıkmanın yanı sıra bir de karmaşık ve hedefli tehditleri tanımlamaya ve potansiyel hasarı azaltmaya yarayacak araçlara ve istihbarata ihtiyaçları olduğunun farkına varmaya başladı. Kaspersky Lab olarak, önde gelen güvenlik istihbaratımızı, güvenlik hizmetleri ve yeni nesil çözümleri açısından eyleme geçirilebilir ve anlaşılabilir bir biçimde paylaşmanın daha iyi bir güvenliği temin edeceğine inanıyoruz. Ciddi ve zaman açısından kritik kurumsal güvenlik tehditlerini ele alan Güvenlik İstihbaratı Hizmetleri'nin lansmanı, güvenlik uzmanlığımızı müşterilerimiz için gerçek koruma sağlayacak şekilde dönüştürmeyi hızlandırmayı amaçlayan yeni iş stratejimizin ilk kilometre taşıdır."

Kaspersky Lab'ın güvenlik istihbaratı hizmetleri; büyük kuruluşlar, kamu kurumları, ISS'ler, Telekom ve Yönetilen Güvenlik Servis Sağlayıcılarının en yoğun taleplerini karşılamak üzere tasarlandı ve üç önemli kola ayrılıyor. Bunlar; güvenlik değerlendirmesi, eğitim ve tehdit istihbaratı.

Güvenlik Değerlendirmesi: Bir sonraki siber saldırının, saldırı henüz gerçekleşmeden önce sahip olunacak ayrıntıları

Güvenlik Değerlendirmesi hizmetleri, Kaspersky Lab'ın sunduğu, Penetrasyon Testi ve Uygulama Güvenliği Değerlendirmelerini içeren, yepyeni bir güvenlik teklifi. Güvenlik alanında sahip olduğu uzmanlığı gerçek koruma sağlayacak şekilde dönüştürmeyi hızlandıran Kaspersky Lab, kurumsal müşterilerin bir siber saldırının detaylarını, saldırı henüz gerçekleşmeden önce tahmin edebilmesini sağlayacak. Kaspersky Lab'ın güvenlik uzmanlarından oluşan dedike ekibi, bu hizmet teklifini desteklemek üzere görevlendirildi ve bir şirketin korunma durumunu çok çeşitli saldırı yöntemlerine karşı test edebilirler.

Siber Güvenlik Eğitimi: Bilgi Güvenliği Konusunda Bilinçlendirme ve Uzmanlık Kursları

Güvenlik İstihbarat Hizmetleri teklifinin önemli bir parçası Siber Güvenlik Eğitimleri. En iyi oyunlaştırma tekniklerini kullanan ve sosyal mühendislik ve hedefli saldırılar konusundaki en güncel istihbaratı temel alan, işletmelerin işgücü için tasarlanmış Siber Güvenlik Bilinçlendirme programı deneyimsel öğrenmenin somut bir örneği ve test uygulamaları sırasında mükemmel sonuçlar üretti.

Kaspersky Lab, güvenlik uzmanlığını aynı zamanda diğer BT Güvenlik uzmanları ile de paylaşıyor. Siber Güvenlik Eğitimleri teklifinin önemli bir bölümü Siber Güvenliğin Temelleri, Dijital Adli Analiz ve Zararlı Yazılım Analizleri/Ters Mühendislik eğitimlerinden oluşuyor. Siber saldırılara karşı verilen yanıtı hızlandırmayı hedefleyen bu eğitimler, şirketler ve MSSP'lerin (yönetilen güvenlik servis sağlayıcıları) yanı sıra kamu kurumları ve emniyet teşkilatı için de uygundur. Başarılı istihbarat paylaşımının önemli örneklerinden biri, Kaspersky Lab'ın Londra Polisi ve Interpol ile yaptığı işbirliğidir. Bu eğitimler, BT Güvenlik uzmanlarını siber saldırıları tespit etmek ve azaltmak için gerekli bilgi ve becerilerle donatıyor.

Tehdit istihbaratı: Veri temelli, gizliliği ihlal edilmemiş bilgi paylaşımı

Güvenlik İstihbaratı Hizmetleri paketinin Tehdit zekası ayağı, şirketlerin Tehdit Verileri Bildirimleri ve Botnet İzleme aracılığıyla Kaspersky Lab'dan gelen tehdit istihbaratı verilerine erişebilmelerini sağlıyor. Tehdit Verileri Bildirimleri; kötü niyetli programlar ve URL'ler, kimlik avı saldırıları ve mobil tehditler konusunda istenen bilgileri içerir ve popüler üçüncü taraf SIEM çözümleri ile uyumlu. Kaspersky Lab'ın güvenlik uzmanlarının yaptıkları çalışmaların meyvesi, aynı zamanda isteğe özel hazırlanmış İstihbarat Raporlaması biçiminde de mevcut. Bunlar, tehdit durumunun belirli yönlerine odaklanan ısmarlama raporların yanı sıra en güncel ve en sofistike tehditlerle ilgili eyleme geçirilebilir bilgiler içeren raporlar.

Okuyucu Yorumları