Kaspersky'ye Bir Yeni Şok Daha!

Rus Hükümeti ile bağlantıları olduğu iddiaları nedeniyle zor günler geçiren Kaspersky Lab, ABD'li bir dev tarafından tamamen dışlandı!

Kaspersky'ye bir yeni şok daha!

Güncelleme 13.09.2017 09:43 - Kaspersky Lab, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaşananları doğruladı ancak bu durumun geçici olabileceğini söyledi. İşte Kaspersky Lab'in resmi açıklaması:

"Kaspersky Lab ve Best Buy an itibarıyla ilişkilerini askıya almış bulunmaktadır, fakat söz konusu iş ilişkisinin gelecekte tekrar gözden geçirilmesi ihtimali vardır. Best Buy ve müşteri tabanıyla yaklaşık on yıl boyunca başarılı bir ortaklık sürdüren Kaspersky Lab, sektör lideri siber güvenlik çözümlerini web sitesi ve diğer perakendeciler üzerinden kullanıcılara sunmaya devam edecektir." - Kaspersky Lab

--

Orijinal haber

ABD merkezli mağaza zinciri Best Buy, Kaspersky'nin antivirüs yazılımını mağazalarından kaldırdı. Bunun sebebi, ABD'li politikacıların Kaspersky'nin Rus hükümetiyle olan bağlantıları hakkındaki endişeleri.

Değişikliğin ardından Kaspersky ürünleri Bestbuy.com üzerinde yapılan aramalarda görünmemeye başladı. Mevcut ürün sayfaları ise stoğun tükendiğini söylüyor. Best Buy, Kaspersky ile ilgili herhangi bir inceleme yapmasa da, firma hakkındaki medya raporlarından endişelenmiş görünüyor.

Kaspersky'nin dünya çapında 400 milyon kullanıcısı bulunuyor. Ancak ABD basınındaki olumsuz haberler devam ederse yakında kullanıcı sayısı ciddi biçimde düşebilir.

Kaspersky Lab, daha önceki bir açıklamasında Kremlin ile bağlantılarının olduğunu yalanlamış ve değerlendirmelerin adil olmadığını söylemişti. Kaspersky yazılımları, tekrar yapılacak bir değerlendirmenin ardından yeniden Best Buy'da satışa sunulabilir. Firmanın yazılımları Amazon, Walmart, Target ve Staples gibi mağazalarda halen satılıyor.

Okuyucu Yorumları