Katlanabilir bir iPhone bekliyorsanız, daha beklemeniz gereken çok uzun bir süre olabilir

Katlanabilir bir iPhone'un dedikoduları uzun süredir sürse de, halen böyle bir telefonun test edildiğine dair bir ipucu alabilmiş değiliz. Yeni iddia ve sızıntılar ise, daha çok bekleyeceğimize işaret ediyor.

Katlanabilir iPhone yine başka bahara kaldı

Samsung, Motorola ve diğerleri, katlanabilir telefonlarının yeni sürümleriyle yollarına devam ederken, Apple'ın katlanabilir bir iPhone'u piyasaya sürmesi halen sabırla bekleniyor. Ancak görünüşe göre bu cihazlarla tanışmak için birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir. Genellikle doğru bir Apple sızıntı kaynağı olan deneyimli analist Ming-Chi Kuo, 2024'te katlanabilir bir iPhone lansmanı için daha önce yaptığı tahminini revize ettiğini söylüyor. Artık Kuo, böyle bir cihazla karşılaşacağımız en erken tarihin 2025 olacağını düşünüyor.

iPhone'un en son akıllı telefon inovasyonunu benimsemesini bekleyen pek çok kişi bu durumdan hayal kırıklığına uğrayacaktır. Ancak durum, Apple'ın uzun yıllardır sürdürdüğü, teknolojiyi kendi ürünlerine eklemeden önce mükemmelleştirilmek için çalışması yaklaşımına uyuyor.

Kuo, Apple'ın katlanabilir bir MacBook veya iPad üretmek için LG ekranlarını kullanmayı düşündüğüne yönelik daha önceki haberlere de yanıt veriyor. Analistin söylediğine göre, Apple daha büyük ve daha küçük cihazlara geçmeden önce "orta" katlanabilir ekranlara öncelik verecek.

Kuo, 9 inçlik katlanır bir ekranın zaten Apple'da test edildiğini, ancak bu ekran boyutunun nihai bir üründe kullanılmayabileceğini söylüyor. Hatta ilk katlanabilir Apple ürününün bir tür iPhone ve iPad hibrit cihazı olabileceğini de sözlerine ekliyor.

2025 tahmini, Şubat ayında duyduğumuz söylentilerle tamamen uyumlu gözüküyor. Bu söylentiler de, Apple'ın katlanabilir akıllı telefon pazarına girmek için acele etmediğini ve ilk katlanabilir cihazını piyasaya sürmek için 2025'i bekleyebileceğini gösteriyordu.

Katlanabilir akıllı telefonların pek çok çekici özelliği bulunuyor. Bu cihazlar günümüzün akıllı telefonlarının yapabildiği her şeyi yapmanın yanı sıra, açıkken film izlemek, oyun oynamak ve çoklu görev için daha iyi olan tablet boyutunda bir ekran seçeneği sunuyor ve kapalıyken cebinize sığacak kadar küçük bir boyuta sahip.

Ancak katlanabilir cihazlar yüksek fiyatları ve hala tam cevaplanmamış mekanik dayanıklılık soruları gibi sebepler dolayısıyla halen yaygın olarak kullanılmıyor. Bu yıl içinde piyasaya çıkacak Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 ile Samsung, katlanabilir akıllı telefonlarının dördüncü sürümünü sunacak. Bu cihazların her zamankinden daha uzun ömürlü olması ve daha uygun fiyatlı olmaları bekleniyor.

Ancak, katlanabilir telefon devriminin yeni bir ivme kazanmaya başlaması için daha fazla telefon üreticisinin bu akıma katılması gerekecek. Apple görünüşe göre en azından 2025'e kadar bu alana adım atmayı planlamıyor.