Kavisli telefon fikri, onu bir hayli güldürdü

iPhone dahil pek çok önemli cihazı üreten dev şirket, kavisli ceplerle böyle dalga geçti...

Devlerle dalga geçti!

Teknolojiyi yakından takip edenlerin bileceği üzere, akıllı telefon sektöründeki belki de en büyük değişiklik olan "curved" yani kavisli telefon tasarımları, yavaş da olsa yayılmaya başladı. Her ne kadar bu yeni tasarım kağıt üzerinde farklı bir albeniye sahip olsa da Foxconn CEO'su Terry Gou için kavisli telefon fikri kocaman bir şakadan başka bir şey değil!

Çarşamba günü Foxconn'un sadece hisse sahipleri ile olan toplantısında konuşan Gou, "İnsanlar kavisli ekran modeli için şimdiden çok heyecanlılar ama kavisli bir akıllı telefonu nasıl kullanabilecekleri hakkında hiçbir sorguda bulunmuyorlar" şeklinde bir açıklamada bulundu. Bilindiği üzere hem Samsung, hem de LG kavisli ekran tasarımına geçmiş bulunuyor ama öyle görünüyor ki Gou bu yeni teknolojiden hiç mi hiç etkilenmemiş. Hemen her fuarda boy gösteren Gou, kavisli ekran üretecek firmalarla bir bir konuşarak, bu teknolojinin gerçekten "neden" gerekli olduğunu sorgulamış. Fakat aldığı cevaplardan sonra konuyla büyük oranda dalga geçmeye başlayan Gou, dev firmalardan aldığı cevapları, aynı toplantıda paylaşarak şaşkınlığını dile getirdi.

"Böyle bir teknolojiye neden gerek olduğunu sorduğumda aldığım en komik cevap; 'Büyük ebatlarda akıllı telefon alan kullanıcılar, genelde cihazlarını kot ya da pantolon ceplerine koymak istiyorlar ama aynı zamanda bu telefonlar 'popo ceplerine' de sığabilmeli' şeklinde oldu. Şimdi iyi düşünün; bana bu cevabı veren pazarlama bölümü, dünyanın en iyi ekranlarını üreten firmalarından birisine ait." Gou aynı zamanda kavisli telefonların satış modelinde bulunan "daha rahat tutma" fikrine de karşı çıktı. "Telefonunuzu dinliyor musunuz, yoksa ona bakıyor musunuz? Tabii ki günümüz akıllı telefonlarına bolca bakıyorsunuz. Peki, madem ona bakıyorsunuz, neden ekranının kavisli olmasını isteyesiniz ki? Şunu da unutmamak lazım, eğer ekran kavisliyse, kuvvetle muhtemel ekranın tamını net bir şekilde göremeyeceksiniz."

Terry Gou'nun, Samsung'u ekran sektöründe geride bırakacağına dair kendi kendisine söz vermiş olduğu iddia ediliyor. Her ne kadar Gou aldığı cevaplarla dalga geçiyor olsa da bazı teknoloji siteleri şimdiden LG'nin G Flex telefonu için olumlu yorumlar yapmış durumda. Foxconn cephesindeyse yeni hedef, harici bir ürüne ya da gözle görülen devasa bir parçaya gerek duymayan, 35 megapiksellik kamera... Bakalım yakın zamanda karşımıza çıkacak bu ürünler gerçekten nelere kadir olacaklar...

Okuyucu Yorumları