Kaybolunca 'kilitlenen' USB bellek!

Bu USB bellek kaybolması veya çalınması halinde "kilitlenebiliyor"! İşte o bellek ve işlevleri...

Kaybolmaya karşı korumalı!

Kingston Digital Inc., işletmeler ve devlet kurumlarındaki veri kaybını ve bundan kaynaklanan maliyetleri önleyecek yeni USB çözümleri sunuyor. Kingston Digital, bu kapsamda DataTraveler 4000-M Managed USB Flash sürücüsünü (DT4000-M) hizmete sundu. DT4000-M, kaybolması veya çalınması halinde "kilitlenebilme" özelliğini taşıyor. Sürücü, tamamen kilitlenmeden önce kullanıcıya göre özelleştirilebiliyor, adli tıp analizi ve uyumu için, içerdiği verilerin yedeklenmesini veya geri yüklenmesini sağlıyor. DT4000-M, uzaktan şifre sıfırlama ve özelleştirme gibi seçenekleriyle kullanım kolaylığı sağlıyor.

Kurumlar için özel olarak geliştirilen ve fiyatlandırılan FIPS onaylı DT4000-M, BlockMaster'ın; en iyi USB koruması, esnekliği ve merkezi yönetim kontrolünü düşük maliyetle sunan "SafeConsole for Kingston" sunucu yazılımını kullanıyor. Piyasadaki işletme odaklı tek sürücü olan, iş güvenliğini artıracak güçlü ve donanım tabanlı şifrelemeye sahip DT4000-M, çok düşük maliyetle, tüm kriptografik modüller için FIPS 140-2 Seviye 2 sertifikasyona sahip bulunuyor.

Kingston Güvenli USB İş Müdürü John Terpening, "Son dönemlere ait veri kaybı istatistikleri ve vakaları, sadece güvenli USB sürücülerinin kullanımı için değil, aynı zamanda kurumlar genelinde güvenli USB sürücüsü stratejileri için de ciddi bir ihtiyaç doğuruyor. DT4000-M, doğru maliyet, esneklik ve kullanım kolaylığı sunarak, doğru seviyede güvenlik sağlıyor." dedi.

BlockMaster Güvenlik Genel Müdürü Anders Kjellander, "Güvensiz ve iyi yönetilmeyen USB kullanımının yol açtığı tüm veri kayıpları, kurumları uzun süredir büyük zarara uğratıyor. DT4000-M, son derece etkileyici bir çözüm sunuyor. İşletmelerce hızla kabul göreceğine inandığımız bir fiyatla alınabilen DT4000-M, kurumsal kullanıcılara sunulan ilk yönetilen güvenli FIPS sürücüsüdür. Tamamen kullanıcının güvenlik ihtiyacına göre yönetilen DT4000-M ürünümüzün, çok ilgi göreceğine inanıyoruz." dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları