Kaydırarak kilit açmayı Apple mı icat etti?

Apple kendini cep ekranında parmak kaydırarak kilit açmanın mucidi sansa da, bu haber öyle demiyor!

İlk kaydıran Apple değilmiş!

Cep telefonlarında kilidi "kaydırarak açma" hareketini gerçekten Apple mı icat etti? Bilindiği gibi Apple, Google, Motorola, Samsung ve HTC ile büyük bir patent savaşında ve Apple, geçtiğimiz günlerde "kaydırarak açma" patentinde önemli bir zafer kazanmıştı.

Ancak dailytech.com'dan Jason Mick'e göre bu patenti ilk olarak Neonode Inc. adındaki İsveçli firma aldı. Küçük bir telefon üreticisi olan Neonode'un aldığı U.S. 8.095.879 numaralı patent, "mobil bilgisayar birimleri için kullanıcı arayüzü" ibaresini içeriyor. Patentin 12. maddesinde yer alan sözcükler ise "bir nesneyi dokunmatik bir alanda soldan sağa kaydırmaktan" bahsediyor.

Mick, patentin bu denli açık ve güçlü olmasına rağmen, Neonode'un meydana getirdiği kullanıcı arayüzünden yararlanmayı reddettiğini veya bu fırsatı kaçırdığını söylüyor.

Mick'e göre Apple'ın kaydırarak kilit açma patenti tamamen geçersiz ve bu teknolojinin bir sahibi varsa, o da Neonode. Zira Neonode, patentinde bu teknolojinin 2-3 inçlik cihazlara uygulanabileceğini de belirtiyor ve dolayısıyla bu patent, daha güçlü. Bakalım Neonode bu konuda ne yapacak ve ABD patent ofisi bu durumu fark edebilecek mi...

Okuyucu Yorumları