Kayıp Android'leri bulmak için Google yeter!

Artık sadece Google'a 3 kelime yazarak, Android telefonunuzun nerede olduğunu bulabilirsiniz!

Kayıp cebinizi Google bulacak

Google'ın sunduğu Android Cihaz Yöneticisi uygulaması sayesinde nereye bıraktığınızı unuttuğunuz telefonunuzu kolayca bulabiliyorsunuz. Ancak bu uygulamaya / hizmete ulaşmak, her zaman çok kolay bir iş olmayabiliyor.

Şimdiyse Google, sosyal ağında yaptığı bir duyuruyla işlevin yalnızca "find my phone" aramasıyla ulaşılabilir olacağını duyurdu. Google'da bu sözcükleri kullanarak bir arama gerçekleştirdiğinizde, ekrana telefonunuzun nerede olduğunu gösteren bir harita geliyor. Cihaz yakınsa ondan zil sesi çıkarmayı da tercih edebiliyorsunuz. Bununla birlikte Find My Phone işlevi üzerinden cihazınızı kilitleyip, içeriğini temizlemeniz mümkün olmuyor. Bunun için yine Android Device Manager'ı kullanmanız gerekiyor.

Yaptığımız denemelerde işlevi Türkçe'ye ayarlı Google'da çalıştıramadık (cümleyi Türkçe ve İngilizce yazmayı denedik). İngilizce dilini seçtiğimizde ise "find my phone" aramasıyla yeni işleve ulaşabildik. Google'ın Find My Phone işlevini Türkiye'ye açması için muhtemelen büyük bir çalışmaya ihtiyacı olmadığından, onun Türkçe için de sunulmasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları