Kayıp Dünya ve tanınmayan edebiyat!

2001 Yılında yola çıkan Kayıp Dünya, yenilenerek yoluna devam ediyor. İşte yayının sundukları...

Kayıp Dünya ve edebiyat!

Yayın hayatına 2001 yılında başlayan Kayıp Dünya, o tarihte bilim kurgu, fantastik kurgu ve mitoloji konularını ele alan ilk elektronik dergilerden birisi oldu. Edebiyat dünyasında hafife alınan konulara dair ağırbaşlı makaleler ve öyküler okurlarla buluşturularak, bu türlerin Türkiye'deki bilinirliğine katkıda bulunuyor. Genç yazarların kendilerini gösterebilecekleri bir er meydanı olması dışında, deneyimli yazarlar da eserleri ile Kayıp Dünya'ya destek olmakta. Sürekli güncellenen mitoloji sözlükleri bölümü ile de büyük bir elektronik kütüphane olma yolunda ilerliyor.

Röportajlar bölümünde, kendi dalında isim yapmış, özellikle yabancı yazar ve çizerler ile yapılan sohbetlere ulaşma imkanınız mevcut. Bu röportajlar gönüllü KD yazarları tarafından doğrudan sanatçılarla irtibata geçilerek yapılmış.

Piyasaya yeni çıkmış kitapların tanıtıldığı bölüm sayesinde, fantastik kurgu, bilim kurgu ve mitoloji türünde okuyucunun beğenisine sunulan kitaplardan haberdar olabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde detaylı kitap incelemelerini de kapsayacak bu bölüm ümit vaat etmekte. Çizgi roman, anime ve manga düşkünleri için de sevindirici bir haber var. Çok yakın zamanda bu türler hakkında yazılmış inceleme yazılarını ve makaleleri Kayıp Dünya sayfalarında sık sık görmeye başlayacaklar.

Kendi yazılarınızı yollayabilirsiniz

Kendi yazılarınızı yollayabilirsiniz

Kayıp Dünya'yı sosyal paylaşım ağlarından takip edenler sadece okumakla yetinenlerden biraz daha şanslı zira sürpriz zamanlarda kitap ödüllü yarışmalar düzenleniyor.

Twitter, Facebook ve Friendfeed üzerinden duyurulan bu yarışmalarda, kimi zaman en hızlı ve doğru şekilde soruyu cevaplayanlar, kimi zaman da çekilişle doğru cevabı verenler ödülün sahibi oluyor. Bilgilerinizi sınamak ve hediyelere sahip olmak için sitenin ana sayfasındaki butonlar aracılığıyla Kayıp Dünya'yı takip etmeye başlayabilirsiniz.

Sitede sadece okuyucu olarak kalmak size yetmiyorsa yazarlık sekmesini tıklayarak, Kayıp Dünya'da yazarlık için gereken şartları okuyabilir ve onaylı yazarlar arasında yerinizi alabilirsiniz. Bu sanal dergiyi oluşturan türlere (Bilim kurgu, fantastik veya mitoloji) ait makalelerinizi, inceleme yazılarınızı veya varsa öykülerinizi gönderebilir, ya da sitede olması gerektiğini düşündüğünüz diğer alt başlıklar hakkında yazılar hazırlayarak, yeni bölümlerin eklenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Az bilinen edebiyat türleri

Az bilinen edebiyat türleri

Kayıp Dünya'nın eski bölümlerine ve yayınlanmış tüm yazılarına arşiv bölümünden ulaşmak mümkün. Yazar adına göre ya da tarih sırasına göre yazıları görüntüleme seçeneğiniz var. Site, geniş arşivini okuyucuları ile paylaşarak, benzerleri arasında fark yaratmaya çalışıyor.

İlgilileri bilecektir, Kayıp Dünya ile aynı konularda yayın yapan e-dergilerin sayısı henüz yeter düzeyde değil, fakat hali hazırda yayında olan dergiler birbirleri ile rekabet içine girmektense, bilim kurgu, fantastik kurgu, mitoloji ve buna benzer türleri sevdirmek adına işbirliği içinde çalışmayı yeğliyorlar. Bir sanal yayında meydana gelen güzel gelişmeleri diğerlerinde de haber olarak görmek mümkün. Bu durum elbette en çok okurlara fayda sağlıyor ve az bilinen edebiyat türlerinin tanıtılmasında büyük önem taşıyor.

Daha fazlasını görmek için Kayıp Dünya...

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları