Kayıpsız müzik kalitesi geliyor: Tidal!

IFA 2014'ün belki de en büyük sürprizlerinden biri olan Tidal, bakın kullanıcılarına neler sunacak

IFA'da Tidal sürprizi!

Artık Spotify'ın ciddi bir rakibi var: Tidal adındaki bu yeni hizmetin, gizli bir de silahı bulunmakta. Sıkıştırılmış MP3, AAC veya OGG dosyalarını sunmaktansa, Tidal'ın tercih ettiği dosya türü, kayıpsız FLAC dosyaları. Bu dosya türü, diğerlerine göre birkaç kat daha kaliteli ses çıkışı yapabiliyor.

Tidal ABD ve Birleşik Krallık içerisinde önümüzdeki ay civarlarında hizmet sunmaya başlayacak ve 25 milyonun üzerinde, 44.1kHz/16 bit/1411kbps değerlerinde kodlanmış kayıpsız FLAC kayıtları olduğunu söylüyor. Bu dosyaları internet olmadan dinleyebilmek için indirebileceğiniz gibi, internet üzerinden de dinleyebileceksiniz. Eğer karşılaştırma yapılırsa, Spotify'ın en yüksek kaliteli kayıtları, OGG formatında 320kbps...

Tidal, PC ve Mac'lerde tarayıcı tabanlı web oynatıcısı olmanın yanı sıra, mobil cihazlarda da iOS ve Android uygulaması olarak karşımıza çıkacak. Yani, şu anda var olan hizmetler ile aynı şekilde çalışacağını söylemek mümkün. Üyeler, 75.000 adet HD müzik videosuna ve yeni gruplar keşfetmenize yardımcı olacak, yeni veya önemli şarkılar üzerinde yoğunlaşan ve özel olarak düzenlenmiş yayınlara ulaşım imkanı bulacaklar.

En temeline bakılırsa, Tidal'ın, Spotify ile aynı ancak FLAC müzik hizmeti sunan bir başka İsveçli hizmet olan WiMP Music'in bir ABD / BK sürümü olduğunu söylemek mümkün. WiMP hizmeti, İsveç, Danimarka, Norveç, Almanya ve Polonya'da hizmet veriyor.

Ancak bu hizmetin tabii ki bir bedeli var. Hizmetin fiyatı, rakip firmalar Spotify ve Deezer'ın iki katı gibi bir noktada bulunmakta. Bunun anlamı da, Birleşik Krallık'ta bu hizmetin bedeli £19.99 iken, ABD'de bu hizmet $19.99 olarak karşımıza çıkıyor.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları