Kaza geliyorum dedi, sonunda korkulan oldu!

Her ne kadar ucuz atlatılmış olsa da, korkulan kaza sonunda gerçek oldu!

Sonunda korkulan oldu!

BBC'nin haberine göre Cenevre'den Londra'nın Heathrow havaalanına uçan bir British Airways uçağı, bir drone olduğuna inanılan bir cisim ile çarpıştı.

Söylenenlere göre drone, bir Airbus 320 olan BA uçuş 727'ye ön taraftan çarptı. British Airways veya Londra'nın pols teşkilatı başlangıçta bir yorum yapmaktan kaçınmış olsa da, daha sonra bir polis sözcüsü Independant ile konuştu: "Cenevre'den Hearthrow Havaalanı'na gelen bir uçuştaki pilot, bir drone'un hava aracına çarptığına inandığını polise bildirdi."

BBC, 132 yolcuya sahip olan uçağın herhangi bir yaralanma veya sorun olmadan iniş yaptığını söylemekte. Hatta uçak, sorunsuz bir şekilde bir sonraki uçuşunu da tamamladı.

The Guardian'ın söylediğine göre Birleşik Krallık hava alanlarında uçaklar ve drone'lar arasında geçtiğimiz yılın Nisan ve Ekim ayları arasında 23 adet yakın geçiş yaşanmış durumda. ABD'de, geçtiğimiz yılın Ocak ve ekran Ağustos aralığında ise 650 yakın geçiş yaşanmış.

Federal Aviation Administration tarafından yayınlanan kurallar, havaalanlarının beş mil (8km) çevresinde drone'ların uçurulmaması gerektiğini söylüyor. Britanya'da bu kuralın dışına çıkmak, hapse kadar varan cezalar ile sonuçlanabilmekte. Ancak bu cezalar bile insanları caydırmak için her zaman yeterli olmayabiliyor.

Tabii ki drone çarpışmalarının bir problem olduğuna da her pilot inanmıyor. Örneğin hava yolu kaptanı Chris Manno, drone'ların çok tehlikeli olmadığını düşünmekte. Manno, yüzlerce kuş çarpmasının bildirildiğini ancak ciddi bir sorunun çok nadiren yaşandığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları