"Kazara" 400 yıl dayanan batarya icat edildi!

Bilim insanları şans eseri bir buluşla, 400 yıl boyunca kullanılabilen yeni bir batarya teknolojisine imza attı!

400 yıl dayanan batarya!

Kaliforniya Irvine Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, kendi açıklamalarına göre kazara gerçekleştirdikleri bir buluşla 400 yıl boyunca dayanabilen bir batarya teknolojisi icat etti. 200 bin şarj döngüsünü destekleyebildiği belirtilen bu batarya teknolojisinin, herhangi bir değiştirmeye gerek kalmadan çok uzun yıllar boyunca aynı bataryayı kullanmayı mümkün kılacağı düşünülüyor.

Söz konusu deneyin üç aylık bir dönemde gerçekleştirildiği ve test boyunca bataryada herhangi bir kapasite ve güç kaybı kaydedilmediği belirtiliyor.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin lideri doktora öğrencisi Mya Le Thai'nin şans eseri geliştirdiği nano-batarya normalde yaklaşık 8.000 şarj döngüsünden sonra kapasitesi düşmeye başlayan nanotellerin aksine çok daha uzun dayandığı fark edildi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında MIT menşeili bir firma olan SolidEnergy de piyasadaki akıllı telefonların bataryalarının iki katı kadar güçlü bir batarya geliştirdiklerini duyurmuştu. Bu bataryaların telefonlara ve giyilebilir cihazlara 2017'de gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları