Kazdılar, efsane kartuşları buldular!

Koca bir şirketi batıracak kadar kötü olan, toprağa gömüldüğü söylenen oyun ortaya çıktı!

...Ve toprağın altından çıktı

Her sektörde olduğu gibi, oyun sektöründe de birinden farklı şehir efsanesi bulunmaktadır. Kimileri ufak tefek şeylerdir ama Atari 2600 oyunu E.T. The Extra-Terrestrial'ın başına gelenler gibi, inanılması güç başlıklar da vardır...

2013 yılının sonunda Microsoft'tan gelen bir haber, Lightbox isimli yeni kurulan bir firma ile birlikte Xbox 360 ve Xbox One sahiplerine özel olarak üretilecek olan bir belgesel serisi yayınlayacağını tüm dünyaya duyurmuştu. İlk hedefin de 1983 yılında milyonlarca E.T. oyununun toprağa gömüldüğ iddia edilen talihsiz olaya odaklanmak olduğu beyan edilmişti. Planına sadık kalmayı başaran Microsoft, sonunda gömüldüğü söylenen E.T. kartuşlarını, Nex Mexico'nun Alamogordo bölgesinde yaptığı kazılar sayesinde, tüm bu davanın sadece bir söylentiden ibaret olmadığını kanıtlamayı başardı!

Kazı görüntülerini tüm dünyaya başta Twitter olmak üzere, birçok farklı kanal aracılığı ile yayan Microsoft, buluntuların her açıdan fotoğraflarını çekmiş durumda. Microsoft'tan "Major Nelson" Hryb'nin yayınladığı görüntülerdeyse, kimileri tamamen yanmış, kimileri de harika durumda bulunan birçok E.T. kartuşu bulunduğu gözler önüne serildi. 30 yıldan fazla süredir toprak altında bulunan kartuşların çalışıp çalışmadığı hakkındaysa herhangi bir bilgi verilmedi.

Microsoft ve Lightbox an itibariyle dünyanın en kötü oyunu olarak nitelendirildikten sonra, milyonlarcası bir arada yakılan ve gömülen E.T. Extra-Terrestrial'ın yaratılmasından, yer altına girmesine kadar geçen dönemi belgesel olarak bizlere sunmak için ter döküyorlar. Xbox 360 ve Xbox One sahipleri için özel olarak yayınlanacak olan filmin, 2014 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları