Kendi Android'ini kendi yaptı

Android'in Google'a gönderdiği bilgilerden çok rahatsız oldular, kendi Android'lerini yaptılar...

Kendi Android'ini kendi yaptı

Android'li cihazınızın Google'a gönderdiği bilgilerden rahatsız olan çok... Rusya savunma bakanlığı, idari ve askeri cihazlara yönelik, şifreli bir işletim sistemi ortaya çıkardı. Android'e benzeyen, ancak Android olmayan işletim sistemi normal tüketiciler tarafından da kullanılabilecek.

Google, daha isabetli reklamlar gösterebilmek için telefon ve tablet kullanıcılarından birçok kişisel bilgi ve kullanım verisi topluyor. Bu sayede Android, cep üreticilerine ücretsiz olarak sağlanabiliyor. Ancak bu durumdan memnun olmayan ve bilgilerin ABD yönetiminin eline geçmesinden endişe duyan Rusya, kendi çözümünü üretiyor.

Berlin'deki IFA fuarında tanıtılan Russian Mobile Operating System (RoMOS), Android görünümüne sahip ancak geliştiricilerine göre "eve telefon etmiyor", yani bilgilerinizi Google'a göndermiyor. İşletim sistemi aynı zamanda ABD'nin GPS sistemini kapatmasına önlem olarak Rusya'nın kendi GPS alternatifi olan Global Navigation Satellite System'ı (GLONASS) kullanıyor. iPhone 4S'in de GLONASS'ı desteklediği biliniyor.

RoMOS ile çalışan 10 inç'lik ilk tabletlerin bu sene 460 dolara satışa sunulacağı söyleniyor. Tabletlerin bileşenlerinin Rusya'da birleştirileceği söyleniyor. Cihazlar askeri personeli ve devlet yöneticilerini hedef alsa da tüketiciye yönelik sürümleri de bulunacak.

Okuyucu Yorumları