Kendi doğacak çocuğunuzun tasarımını yapın!

İlerleyen bilim sayesinde artık ebeveynler kendi çocuklarını istedikleri gibi tasarlayabilecekler.

Çocuğunuzu tasarlayın

The Independent gazetesinin haberine göre artık gelecekte ebeveynler kendi çocuklarını istedikleri gibi tasarlayacaklar.

Kopya koyun Dolly'den sonra gelişen teknikler sayesinde bilim adamlarının eskisine oranla çok daha rahat genetik müdahale edebilmesiyle beraber ileride doğacak çocuklarında önceden genetik özellikleri belirlenip kişilerin zevkine göre çocuk yapabilme ihtimalini beraberinde getiriyor.

İnsan derisinden alınan hücreler sayesinde eskisine oranla çok daha az yan etkiyle uygulanan yöntem sayesinde artık kısır kişiler dahi çocuk yapabilecekler.

Kişinin derisinde bulunan genetik kodlar alınıp embriyo'ya yerleştiriliyor ve doğan çocukta kişinin özelliklerini almış oluyor.

Gazete ayrıca Katolik kilisesi ve ABD Başkanı George Bush'un, insan embriyosu yaratmadan veya yok etmeden, kök hücrelerin üretilmesi için ahlaki bir yöntem olduğunu belirterek, çalışmayı övdüklerini anımsattı.

Amerikan Bioteknoloji şirketi Advanced Cell Technology'nin bilim yöneticisi Robert Lanza ise konuya ilişkin açıklamasında "Bu uygulama etik dışı ve tehlikeli olur ancak bazıları bugün gerçekleştiriyor olabilirler" dedi ve ekledi "Bu yeni teknikle bir çocuk üretme olanağına sahibiz, bu teknik insanlara uygulanırsa sonuçları çok ciddi olur" cevabını verdi.

Gelecekte insanlar çocuklarının göz rengi gibi fiziksel özelliklerinden karekterine kadar kendileri belirleyebilirler. Şuan için insan embriyosunun değiştirilmesiyle ilgili dünya ülkelerinde yasa bulunmuyor ama tekniklerin ilerleyip yaygınlaşmasıyla beraber hükümetlerin yasal düzenlemelere gitmeleri kaçınılmaz görünüyor.

Okuyucu Yorumları