Kendi gelmedi, sahtesi geldi!

Android'e gelmesi heyecanla beklenen uygulama daha gelemeden sahtesi geldi; ortalık karıştı!

Kendi gelmedi, sahtesi geldi!

BlackBerry platformuna özgü anında mesajlaşma yazılımının kendisi Android'e gelmeden sahtesi geldi ve Android kullanıcılarını faka bastırdı.

Eski adıyla RIM yeni adıyla BlackBerry kendisiyle aynı adı taşıyan akıllı telefonların vazgeçilmez anında mesajlaşma yazımı BlackBerry Messenger'ın (BBM) Android ve iOS sürümleri üzerinde çalışırken, Google Play'de ortaya çıkan sahte bir yazılım çok sayıda Android kullanıcısını kandırmayı başardı. Geliştirici ismi olarak RIM adını kullanan biri veya birilerinin geçtiğimiz hafta Google Play'e yüklediği yazılım, BMM adını kullanarak yüklendiği cihazların internet tarayıcılarının ana sayfalarını değiştirme ve link ekleme gibi istenmeyen bazı faaliyetlerde bulunuyor.

BlackBerry logosu ve ikonlarını kullanmayı da ihmal etmeyen sahte BBM yazılımı, Google tarafından kullanıcı şikayetleri doğrultusunda Google Play'den kaldırılmadan önce 100 bin indirilme sayısına ulaşmış. BlackBerry tarafından geliştirilen gerçek BBM'in ise bu sene içinde Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları