Kendi kendini birleştiren telefon!

Bu ilginç modüler telefonlar gerçek olursa, telefon üretim süreci baştan aşağı değişebilir!

Kendi kendini "yapan" telefon!

Farklı modülleri bir araya toplayarak oluşturabildiğimiz, Project Ara gibi telefon konseptlerini biliyoruz. Şimdi de karşımızda biraz daha ileriye giderek kendi kendini birleştirebilen bir telefon konsepti var.

Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Self-Assembly Lab'daki araştırmacılarının ortaya çıkardığı telefon, çimento mikseri gibi bir kazanın içerisinde farklı parçaları döndürüyor. Parçalar sağa, sola savrulurken eninde sonunda birleşerek işlevsel cihazlar haline geliyorlar. Burada herhangi bir sihir söz konusu değil: Bileşenler, üzerindeki mekanizmalar ve mıknatıslar sayesinde sadece doğru biçimde birleşebiliyorlar.

Bu tür bir üretim şeklinin gerçek hayatta toplu üretim için kullanılmaya başlanması, telefonların üretim şeklinde büyük değişikliklere yol açabilir. Bununla birlikte MIT'nin bu çalışmaları, insanların işlerini kaybetmesine de sebep olabilir.

Kendi kendine birleşen telefonlar henüz yolun çok başındalar, bu işi başarıp başaramayacaklarını görmek için zamanın biraz geçmesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları