Kendi kendini silen sabit disk!

Sabit diskleri yeni bir boyuta taşıyan bu yeni güvenlik özelliği, bakın hangi dev markadan geldi...

Kendini silen sabit disk!

Toshiba'nın yeni hazırladığı sabit diskler güvenliğine önem verenler için yeni bir çözüm üretiyor. 16 MB ön hafıza ve 160GB'la 640GB arasında depolama seçenekleri sunan bu sabit diskler güvenlik için kendi içerisindeki verileri silebiliyor.

Bilgisayarınız açıldığında Toshiba'nın yeni sabit diski bir kimlik doğrulama uygulaması başlatıyor ve yanlış kullanıcı adı ve şifre girişlerine karşı erişimi engelleyebiliyor ya da içerideki bilgiyi tamamen şifreli hale getirerek kullanılamaz kılıyor.Şifreli bilgiler tamamen okunulmaz oluyor ve kalıcı olarak şifreleniyor. Özellikle güvenliğin önemli olduğu PC, fotokopi makineleri ve yazıcıları hedefleyen bu sabit diskin güvenliği sağlamak için birkaç yöntemi bulunuyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

Sistem nasıl çalışıyor?

İlk yöntem standart ATA güvenliği sağlıyor, ikinci yöntem bilgisayarınızı her açtığınızda kimlik doğrulama uygulamasından geçmenize neden oluyor, üçüncü yöntem bilgisayara izni olmayan bir sunucu girdiğinde bilgileri şifreleyip kullanılamaz hale getirirken son yöntemde sabit disk birkaç kilidi açma teşebbüsünden sonra devreye girererek bilgilerinizin gizli kalmasını sağlıyor.

Toshiba'dan Scott Wright, herhangi bir donanım aksamasına karşın, anakartın yanması gibi, verilerin yedeklenmesinin de doğru olacağını düşünüyor. Bu güvenlik uygulamasının sabit diskteki hangi bilgiler için geçerli olmasını istediğinizi seçebildiğinizi de belirtelim.

Okuyucu Yorumları