Kendi sorunlarını kendisi çözen bir Windows

Kendi sorunlarını kendi halleden bir Windows pek de uzakta değil. İşte yeni "Fix It" sistemi...

Bırakın Windows çözsün!

Resmi Technet blog'unda yayımlanan destek makalesine göre bundan sonra Windows, kendi problemlerini çözebilecek. Yazılım devi bu iş için destek makalelerinin birine "Fix It" isminde bir özellik ekledi. Bu özellik sayesinde makalede anlatılan çözüm otomatikman, kullanıcının adımları takip etmesine gerek kalmadan uygulanacak.

"Fix It"in mantığı şu düşünceye dayanıyor: Normalde Microsoft'un destek sitesinde yayımlanan makaleler (KB) belli sorunları ortadan kaldıracak çözümleri adım adım anlatır. İşte Fix It tam burada devreye giriyor. Kullanıcının makalede anlatılan adımları elle uygulamasına gerek kalmayacak. Onun yerine bu işi bir script yapacak. Microsoft'tan Lori Bownell durumu şöyle açıklıyor: "Problemi çözmek için gerekli 15 adımı da biliyorsak, neden bunlar için bir script sunmuyoruz ki?"

Şu an için 80 adet makalede "Fix It" butonunu bulmak mümkün. Eski makaleler sırayla bu buton ile güncellenirken, gelecekte yayımlanacak tüm destek makaleleri "Fix It" fonksiyonunu ile donatılacak. Elbette kullanıcı bu script'leri çalıştırmak için zorlanmayacak, isteyen kişiler anlatılan adımları elle de uygulayabilecek.

Okuyucu Yorumları