Kendinden Windows 10'a yükselen PC'ler...

Kendi kendine Windows 10'a geçen PC'ler hakkında Microsoft'tan itiraf geldi! İyi haber ise...

Windows 10 itirafı!

Microsoft, Windows 7'li ve Windows 8'li bazı bilgisayarların kullanıcının bilgisi olmaksızın, kendiliğinden Windows 10'a yükseldiğini bir kez daha itiraf etti.

Forbes'in haberine göre Microsoft, sorunun Windows 7 ve 8 kullanıcılarına Ağustos'tan itibaren sunulan bir güncellemedeki hatadan kaynaklanıyor. Güncelleme, bazı durumlarda sisteminizi defalarca güncellemeye çalışabiliyor. Bir okurun Forbes'e gönderdiği ekran görüntüsünde işletim sisteminin kendisini her gün (toplamda 31 kez) Windows 10'a yükseltmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu görünüyor.

Bu başarısız girişimlerin yaşandığı sistemleri kullananlar, arka planda olup bitenleri ancak güncelleme geçmişine baktıklarında görebiliyorlar. Bazı şanssız kullanıcılar ise makinelerini açtıklarında Windows 10 kurulumunun başladığına şahit oluyorlar.

İyi haberse Microsoft'un bu sorunu çözdüğünü söylemesi. Sorunu yaşayan bazı kullanıcılar da sorunun çözüldüğünü doğruluyorlar.

Bu arada Microsoft, Windows 10 için yeni işlevler ve bir dizi geliştirme sunan ilk büyük güncellemeyi yayınlamış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları