Keşke olsa dediğimiz 5 şey!

Bu 5 teknoloji gerçek olsaydı, herhalde hayatımız çok daha rahat ve huzurlu olurdu!

Keşke olsa dediğimiz 5 şey!

Wi-Fi sinyallerini engelleyen duvar kağıdı, yakın zamanda Fransızlar tarafından icat edilmişti. Sistem, Wi-Fi sinyallerinin duvarlarınız dışına çıkmasına engel oluyor, ancak cep telefonu sinyali gibi diğer sinyalleri bozmuyordu. Böylece komşunuzun Wi-Fi bağlantınızı çalması, söz konusu olmuyordu. Peki buna benzer basit fikirler ile teknolojik hayatımızı daha iyi bir hale getirmek mümkün olabilir mi? İşte gerçekleşmesini hayal ettiğimiz bazı teknolojiler.

1. Portre videoyu reddetme: Akıllı ceplerin popüler hale gelmesi sayesinde artık telefonumuzu dik tutarak video kaydedebiliyoruz. Ancak bu videoları en iyi biçimde sadece cep telefonlarımızda seyredebiliyoruz, tablet ve büyük ekranlı TV'lerde ekranınızın büyük bir bölümü boş kalıyor.

Bugünkü telefonların çoğu, onu yan mı yoksa dik mi tuttuğunuzu anlıyor. Dolayısıyla kamera yazılımına eklenece küçük bir kod yardımıyla portre modunda video kaydı engellenebilir. Bu sayede birçok kullanıcının rahatlayacağını düşünüyoruz.

Sonik ses engelleyici ve diğerleri

Sonik ses engelleyici ve diğerleri

2. Sonik ses engelleyici: Sonik ses engelleyici, otobüste yanınızdaki yolcunun kulaklığından çıkan yüksek sesi algılayıp onu engelleyecek negetif bir dalga gönderebilir. Bu sayede otobüsün daha sessiz ve huzur içinde olması sağlanabilir.

3. Tweet engelleyici iskemle: Sinyal karıştırıcı bir düzeneğe sahip bu iskemle, konferans odalarında, restoranlarda ve hatta evde yemek masasında kullanılabilir. Böylece odanızı paylaştığınız kimsenin Twitter veya Facebook'a giremediğinden emin olabilirsiniz.

4. Nefes algılayıcı: Nefesinizi algılayacak bir sensör ile alkol seviyeniz belirlenebilir ve bu sayede belirli bir seviyenin üzerinde alkol almışsanız, Facebook'a utanç verici bir içerik göndermenize, patronunuza isyan etmenize engel olunabilir.

5. SMS hava yastığı: Direksiyon başındayken mesajlaştığınızı fark eden bir sistem, mesajlaştığınız sırada yüzünüze patlayarak birilerini öldürmenize engel olabilir.

6. Tableti bulan bir sistem: Herkesin içinde tabletle video kaydetmenin tek bir nedeni olabilir: "Hey, bana bakın! Benim bir tabletim var!"

Okuyucu Yorumları