Keşke Windows 8.2 böyle olsa!

"Windows 8.2 nasıl olmalı?" sorusuna verilebilecek en iyi cevaplardan biri, bu konseptler olsa gerek

Keşke Windows 8.2 böyle olsa!

Microsoft'un başlat menüsünü Windows 8'e gelecekteki güncellemelerle geri getireceği sıkça konuşulsa da birçok kişi, işletim sistemi hakkındaki fikirlerini paylaşmaya devam ediyor. Bu kez 20 yaşındaki bir tasarımcı, Windows 8.2'ye ilgili detaylı tasarım konseptlerini paylaştı.

Jay Machalani'nin birkaç ayını alan çalışmalarda Windows'un "hataları" düzeltilmeye çalışılıyor. Machalani, Windows 8'i "çok sevdiğini" ve onun "üretkenlik için en iyi işletim sistemi olduğunu" ancak aynı zamanda "büyük açıklarla dolu olduğunu" söylüyor.

Keşke Windows 8.2 böyle olsa!

Tasarımıcının "Windows 8'i onarmak" adlı gönderisinde Windows 8.2'yle beraber dönecek olan başlat menüsü hayal ediliyor. Machalani'nin başlat menüsü, büyütülüp küçültülebiliyor, üzerine uygulamalar ve canlı kutucuklar sabitlenebiliyor. Menü klasik uygulama sıçrama listelerine erişime izin verdiği gibi, uyarı merkezine, ayarlara, güç ayarlarına ve aramaya da hızla ulaşmanızı sağlıyor.

Giriş ekranı ve fazlası

Giriş ekranı ve fazlası

Giriş ekranı Machalani'nin konseptinde çok fazla değişmemiş. Yeni bir "Computer" bölümü, bilgisayarınızın dosya yapısına ve o an bağlı cihazlara hızla ulaşmanızı sağlıyor. Charms çubuğu da uyarıları gösterecek şekilde yenilenmiş.

Keşke Windows 8.2 böyle olsa!

Konsept, Windows 8 uygulamalarının masaüstünde çalışmasına, dolayısıyla Windows 8 ve masaüstü uygulamalarını aynı anda kullanabilmenize izin veriyor.

Machalani, konsepti için çok emek harcadığını, Microsoft'un kendisinin fikirlerini kullanması halinde sorun çıkarmayacağını söylüyor: "Microsoft, hepsi sizin, lütfen hepsini alın."

Okuyucu Yorumları