Kilit ekranını kapatmayın Smart Lock kullanın

Android'li telefonunuzun kilit ekranı, mutlaka canınızı sıkmak zorunda değil!

Smart Lock'tan faydalanın!

Telefonunuzu sıkça kilitleyip, her kullanımdan önce kilidi açmak yorucu olabilir. Aslında bu durum bizi çok basit parolalar veya kilit desenleri kullanmaya zorluyor. Ancak Android'in sizi sıkıntıdan kurtarıp, rahata kavuşturacak bir işlevi var: Smart Lock.

Smart Lock, güvenlik ve kullanım kolaylığı arasındaki dengeyi iyi biçimde kuruyor. Bu işlev sayesinde belirli konumları "güvenilir" olarak işaretleyebiliyor, bu bölgelerde kilit ekranını otomatik olarak atlayabiliyorsunuz. Sadece konumlardan değil, bluetooth cihazlardan, sesinizden ve fazlasından da faydalanmanız mümkün. Bu yöntem parmak izi sensörüyle bir araya geldiğinde, güçlü bir savunma hattına sahip oluyorsunuz.

Öncelikle güçlü bir kilit ekranı ayarlayın

Önce güçlü bir kilit ekranı ayarlamanız gerekli. Bunun için PIN kodu, desen veya parola yolunu izleyebilirsiniz. Seçtiğiniz yöntemi çok sık kullanmayacağınızı söyleyelim. Sürekli kullanmayacağınız için güçlü bir kilit yöntemi seçmeyi tercih edebilirsiniz.

Smart Lock'u açın

Kilit ekranınızı korumaya aldıktan sonra Smart Lock'u etkinleştirebilirsiniz. Bunun için telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını bulun ve Güvenlik ekranına gelin. Smart Lock altında birkaç seçenek göreceksiniz.

Güvenilen cihazlar: Güvenilen cihazlar, telefonunuzu bir akıllı saat, kulaklık veya otomobil ile eşleştirdiğinizde kilidin otomatik olarak açılmasını sağlayacaktır. Dilerseniz bir güvenilir NFC etiketi de belirleyebilirsiniz. İşlevi Bluetooth cihazıyla eşleştirmeniz, bu Bluetooth cihazı telefonunuzun menzili içerisinde olduğu sürece kilidiniz açık kalacaktır.

Güvenilir yerler ve parmak izi sensörü

Güvenilir yerler ve parmak izi sensörü

Güvenilir yerler: Smart Lock, örneğin evinizde veya ofisinizdeyken ekran kilidini otomatik olarak devre dışı bırakabilir. İşlev GPS'i temel aldığından ayarladığınız konumun yarıçapı, 80 metreye kadar ulaşabilir. Yani telefonunuzu açabiliyorsanız, muhtemelen komşularınız da onu açabilecek demektir. İhtimal oldukça düşük de olsa GPS sinyallerini taklit eden birisi, telefonunuzun kilidini açmayı başarabilir.

Nexus Imprint ve parmak izi sensörleri: Parmak izi sensörleri teknik anlamda Smart Lock'a dahil edilmiş olmasalar da, kilidi açmak için müthiş bir yol sunuyorlar. Ortalama bir kullanıcının parmak izinizi çalıp taklit etme olasılığı düşük olduğundan, parmak iziyle kilit açma seçeneğine sahipseniz, bu seçeneği kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yüzle kilit açma gibi işlevler hoş görünseler de, çoğunu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Yüzünüz photoshop'lanmış bir video ile taklit edilebileceği gibi, sesiniz kaydedilerek tekrar yürütülebilir ve telefonu açmakta kullanılabilir. Bu tür olayların başınıza gelme olasılığı elbette düşük, ancak yine de kendinizi güvende hissetmeyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları