Kilitsiz iPhone 3G dolandırıcılığı

Kilitsiz iPhone 3G sattığını duyuran site, binlerce müşterisinden para toplayıp sırra kadem bastı.

Büyük iPhone 3G şoku!

Hollanda'da iPhone 3G'nin piyasaya sürülmesinden hemen önce yayına başlayan ve Hollandalılara kontrat imzalamadan kilitsiz iPhone 3G satacağını duyuran bir web sitesi, müşterilerinden 700.000 Euro topladıktan sonra bir anda ortadan kayboldu. 39 yaşındaki Robert van Zanten tarafından kurulan "iphonehelpdesk.nl" sitesine giriş yapmak isteyenler, şu anda karşılarında sitenin yayından kalkmış olduğuna dair bir mesaj görüyorlar.

Hollanda'da ancak T-Mobile'ın 24 aylık kontratı karşılığında satın alınabilen iPhone 3G'nin, sitede operatör bağımsız olarak satıldığı duyurulmuştu. Ancak gelen bilgilere göre binlerce müşteriden hiç biri, ödeme yapmış olduğu halde iPhone 3G'sine kavuşamadı. Sadece küçük bir kesime gönderi yapılmış olsa da, onlar da bekledikleri gibi iPhone 3G ile değil, ilk nesil iPhone ile karşılaştılar. Üstelik bu ilk nesil iPhone'lar operatör bağımsız değil, ABD'den gelen ve AT&T kilidine sahip olan modeller.

CHIP Online yorumu:
Teoriye göre site sahibi Zanten'in planı İtalya'dan iPhone 3G getirtip Hollanda'da satmaktı. Ancak satıcı bu planını gerçekleştiremeyeceğini anlayınca paniğe kapılıp ortadan kaybolmuş olabilir. Ama bu olay şunu kanıtlamış oluyor: Apple'ın iPhone 3G'yi kontrata bağlama planı halen güçlü bir biçimde işlemeye devam ediyor.

Okuyucu Yorumları