Kill Switch, bu ceplere de geliyor!

iPhone'ları rakiplerinin bir adım önüne taşıyan bu özellik, Android ve Windows Phone'a da geliyor!

Beklenen özellik geliyor!

Google ve Microsoft, sergiledikleri bir seneyi aşkın direncin ardından hırsızlığa karşı "kill switch" işlevini telefonlarına ekleyecekler.

İşlevin Apple tarafından Eylül 2013'te kullanılmaya başlanmasının ardından, iPhone ve iPad'in dahil olduğu hırsızlık olaylarında önemli bir düşüş keşfedildi. iOS 7'yle birlikte sunulmaya başlanan işlev, çalınan cihazların uzaktan kilitlenip, silinmesine, böylelikle tamamen kullanılmaz hale getirilmesine izin veriyordu.

Sadece New York'taki iPhone hırsızlığı olaylarında ilk 5 ayda yüzde 19 düşüş görüldü. Aynı dönemde, kill switch işlevine sahip olmayan Samsung cihazlarının çalınma oranı yüzde 40 arttı.

New York'ta uzun süredir verilen yasal mücadeleler, sonunda sonuç verdi. Kill switch'e ilişkin yasa tasarıları, şu sıralar ABD meclisinden geçmeye başlamış durumunda. Tasarı, telefonun sahibinin çalınan telefonunu uzaktan silip, devre dışı bırakabilmesini talep ediyor. İşlev, telefonun sahibi tarafından hırsızlık olayı gerçekleşmeden önce devre dışı bırakabilecek, ancak en önemli detay, özelliğin varsayılan olarak açık gelecek olması.

Suçlar karmaşık bir konu olduğundan Apple'ın cihazlarının çalınma oranının düşmesinde başka faktörler de rol oynamış olabilir. Ancak Kill switch'in Android ve Windows Phone'a gelmesinin bu platformlara sahip telefonların çalınma oranını düşüreceğini düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları