"Kim takar Android'i..."

Apple CEO'su Tim Cook, Android hakkında söyledikleriyle Android hayranlarını bir kez daha kızdırdı!

"Kim takar Android'i..."

Her yıl düzenlenen AllThingsD konferansında konuşan Tim Cook, yine özellikle Samsung'u ve Android hayranlarını kızdıracak sözler sarf etti. Android'in kullanımdaki cihaz sayısı açısından lider olduğunun tartışmasız doğru olduğunu söyleyen Cook, "Bizim için kazanmak hiçbir zaman en çok üretimi yapmak anlamına gelmedi. Büyük ihtimalle en iyi PC'leri biz üretiyoruz ama en çok sayıda üretim yapan biz değiliz. MP3 oynatıcılar için de aynı şey geçerli. Ancak tabletler söz konusu olduğunda hem en iyi hem de en çok tableti biz üretiyoruz" dedi.

Konuşmasında sık sık mobil cihaz pazarına ilişkin araştırma sonuçlarına değinen Cook sözlerine şunları da ekledi: "Kullanıma bakalım: Kullanıcılar neler yapıyorlar? Bir araştırma gösteriyor ki Kara Cuma sırasında sadece iPad'ler üzerinden gerçekleştirilen e-ticaret işlemlerinin hacmi, tüm Android cihazlar üzerinden gerçekleşenin iki katı. Rakamlar gösteriyor ki insanlar bizim ürünlerimizi daha çok kullanıyorlar."

Tim Cook'un sözlerinin, tablet ve genel olarak mobil cihaz pazarının mevcut durumuna ilişkin doğru gözlemlere dayandığı şüphe götürmez. Ancak Cook'un bulunduğu pozisyon gereği Android'in potansiyelini küçümsediği de açık.

Okuyucu Yorumları