Kimsenin baş edemediği zararlı salgını...

Ne yazılım devi Microsoft ne de internet devi Google bu zararlı yazılım salgınını durduramıyor...

Bu salgının çözümü yok!

Microsoft, reklamlarla kullanıcıları kandırarak zararlı yazılım kurduran beş şirkete dava açtı.

Scareware denilen yazılımlar ya zararlı ya da etkisiz oluyor. Kullanıcıları korkutan, sistemlerine virüs bulaştığını belirten reklamlarla bilgisayarlarında bu yazılımları indirerek kurmaları sağlanıyor. Hatta bazen bu zararlı ya da etkisiz yazılımlar para karşılığı satılıyor.

Bu yazılımların kullanıcıları kandırabilmesinin en büyük sebebi Windows uyarı ekranlarına benzetilmesi oluyor. Kullanıcı sistemin kendisini uyardığını, reklamı yapılan yazılımı alması ya da kurması gerektiğini söyleyenin Microsoft olduğunu zannediyor. Microsoft da hem kendini, hem kullanıcıları korumak için bu sahtekarlığı düzenleyenlere dava açıyor.

Microsoft'un dava açtığı DirectAd Solutions, Soft Solutions, qiweroqw.com, ote2008.info ve ITmeter isimli firmalar, kullanıcıları korkutarak dolandırıyor. Gerçek bir telekomünikasyon firması olan Vonage'ın adını kullanan dolandırıcılar New York Times'ı bile kandırmayı başarmıştı. Bunun sonucunda New York Times'ın sayfalarında zararlı yazılımların reklamları yer almıştı.

Sahte anti-virüslerle ilgili haberimizi buraya tıklayarak mutlaka okuyun!

Haberin devamında işin boyutlarına ve Google'ı bile etkileyen tehlikeye yer veriyoruz...

İşte Google'daki tehlike!

İşte Google'daki tehlike!

Bu zararlı yazılım şirketlerihiç de küçük değiller. Milyonlarca dolarlık ve pek çok kıtaya yayılmış bu şirketler sadece reklam vermekle kalmıyor. Arama motorlarının açıklarını ve çalışma prensiplerini analiz ederek arama sonuçlarını da ele geçirebiliyorlar.

Google'ın ya da tarayıcıların güvenlik kontrollerine karşın, bu tür zararlı siteler kendilerini arama sonuçlarında üst sıralarda çıkartabiliyorlar. Üstelik geçtiğimiz günlerde bu olaylar çok sık tekrarlanmaya başladı. Belirli kelimeler aratıldığında kullanıcıların zararlı yazılımlarla karşılaşması haberlerde de kendisine sık sık yer bulan bir olay haline geldi.

Microsoft'un davası bu zararlı akınını bitirebilecek gibi görünmüyor, ancak kullanıcıların internette güvenle sörf yapabilmesi için zararlı yazılım sektörünün yasal kollarının kesilmesi çok önemli bir adım.

Sahte anti-virüslerle ilgili haberimizi buraya tıklayarak mutlaka okuyun!

Okuyucu Yorumları