Kimsenin beklemediği barış!

Birbirlerini davalarla sıkıştırmaya çalışan iki cep devi, sessiz sedasız "dost olmaya" karar verdi!

Kimsenin beklemediği barış!

Konu teknoloji, başlık da mahkeme ise normalde aklımıza iki firma gelir: Apple ve Samsung... Son yılların belki de en büyük teknoloji rekabetini, piyasada olduğu kadar mahkeme salonlarında da sürdüren bu ikili, uzun süre boyunca gündemdeydi.

Nitekim yakın zamanda meydana gelen Apple ile Motorola arasındaki anlaşmazlık, neredeyse Samsung'la olandan daha büyük bir hale gelecekti ki yapılan yeni bir açıklamaya göre her iki akıllı telefon üreticisi de uzlaşmaya varmayı başardı. Birbirlerine karşı açtıkları telif hakkı davaları ile gündeme gelen Apple ve Motorola, her ne kadar dava kapanmış olsa da hiçbir teklifte de bulunmadılar. Fakat öyle görünüyor ki anlaşmazlık çıkan patentleri birlikte kullanacaklar ve belirli notalarda, aynı patenti farklı şekilde kullanacaklar.

2012 yılında birbirine giren iki firmanın süren davası, yargıç tarafından kapatılmış ve sonuç iki firmanın da hoşuna gitmemişti. O günden bu yana birbiriyle uğraşan Apple ve Motorola'nın uzlaşmaya varmış olması son kullanıcılar için ziyadesiyle sevindirici. Diğer yandan, kısa zamanda alevlenen ve ağır ithamların havada uçuştuğu davanın, neden ve nasıl kapatıldığı hakkında hiçbir açıklama yapılmadığı gibi, uzlaşmanın ne hakkında olduğu da tam bir sır...

Okuyucu Yorumları