Kingston Çin'de yeni üretim tesisi açtı

Dünyanın en büyük bağımsız bellek üreticisi Kingston Technology, Çin’deki yeni üretim şirketi Kingston Technology Electronics Co Limited’in planlanan zamanda ve bütçede açıldığını duyurdu. Bu genişleme ile, Kingston’un Çin’deki aylık bellek modülü üretim kapasitesi 1,5 milyondan 5 milyon adete yükse

Kingston Çin'de yeni üretim tesisi açtı

Yeni tesis, Kingston’un global satış hacmini arttırmakla birlikte, büyüyen Çin pazarına da daha iyi destek verecek.

Kingston’un Çin’de varolan muazzam fırsatlara yatırım yaptığını belirten, Kingston Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Chen, “2000 yılından bu yana dünya çapında ürün satışımız ciddi bir artış gösterdi. Shangay’da daha geniş bir üretim tesisi açmaktaki stratejimiz iki ayaklı. Bu yatırımla, direkt olarak bulunduğumuz bölgede stratejik bir varlık gösterip, lokal pazarın gelişen ihtiyacını tam olarak karşılamaya hazır olmakla birlikte, global çapta tüm müşterilerimizin rekabetçi fiyatlarla kaliteli ürün talebine cevap verme yeteneğimizi de geliştiriyoruz.” dedi. Kingston’un yeni büyüme planlarında Amerika Birleşik Devletleri ve Tayvan’daki tesislerin genişlemesini takiben üretimi Malezya’da da genişletmek yer alıyor.

En gelişmiş SMT üretim bantlarına ve üst seviye test ekipmanlarına sahip Kingston Technology Electronics Co. Ltd.’in yeni tesisi, Shangay Pudong’ta yer alan ve Çin’in en önemli high-tech iş operasyonlarının yürütüldüğü “Silicon Harbor”da yer alıyor. Yeni tesisin açılmasıyla, Kingston varolan 4.600 m2’lik alandan, hemen yanında yer alan, yaklaşık 23.200 m2’lik bir alana taşındı. Yeni üretim yeri, gelecekteki genişlemeler için kullanılabilecek 14.000 m2’lik ek alana da sahip. Tesisin yapımına Ocak 2004’te başlanmıştı.

Son yıllarda Kingston’un sahip olduğu büyüme hızı, şirketin büyüyen pazarlarda kapasite arttırımını da teşvik ediyor. White-box pazarını hedefleyen Value Ram ürün grubundaki büyük dalga, Kingston’un modül talebindeki artışın en önemli sebebi oldu. Tıpkı diğer pek çok teknoloji şirketi gibi Kingston da büyüyen Çin pazarındaki fırsatları görerek, şimdi ve gelecekte ülkede oluşacak bellek ürün talebini karşılamak üzere üretim yeteneklerini genişletmeye başladı.

Okuyucu Yorumları