Kingston’un 2005’te satışı 3 Milyar Dolar’a yüksel

Flash, OEM ve ValueRAM satışları beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti.

Kingston’un 2005’te satışı 3 Milyar Dolar’a yüksel

Dünyanın en büyük bağımsız bellek üreticisi Kingston Technology 2005 toplam ürün satış gelirinin 2004’e göre %22 artarak 3 Milyar Dolar’a yükseldiğini duyurdu. Gerçekleşen bu rakam, şirketin 1987 yılında kurulduğundan bu yana ulaştığı en üst seviye.

2 Milyar Dolar barajını aştıktan hemen bir yıl sonra 3 Milyar Dolar barajına ulaşmayı müthiş bir şey olarak nitelendiren Kingston kurucu ortağı John Tu, “Bu seviyeye bu kadar hızlı ulaşmak ancak ve ancak tedarikçilerimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimizden gördüğümüz destek, sadakat ve taahütlere bağlılığın bir sonucu olabilir” dedi.

1995 yılında satışını 1 Milyar Dolar’ın üzerine çıkaran Kingston, 2004 yılında gerçekleştirdiği 2,4 Milyar Dolar’lık satış ile 2004 tahminleri olan 2 Milyar Dolar’ı geçmiş oldu.

Kingston 2005 yılında da ön tahminlerin ötesine geçerek 3 Milyar Dolar’lık satışa ulaştı. Kingston’un 3 Milyar Dolar satışa bu kadar hızlı ulaşmasını sağlayan temel faktörler arasında belli iş alanlarında sürekli performans artışı göstermesi ve global ürün genişlemesine bağlı olarak bellek pazarında farklı segmentler üzerine odaklanması da yer alıyor.

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Kingston, Flash ürünlerine, endüstri standardı Value Ram ürün serisine ve PC OEM pazarına büyük bir önem verdi. Buna ek olarak Kingston’un HyperX markalı bellekleri, yüksek performanslı oyun pazarında daha derin ve güçlü bir yer edinmeye devam etti.

Kingston, kurulduğu günden bu yana, bellek endüstrisinde kalitesi ve uzmanlığıyla önemli bir üne sahip. Ayrıca şirketin çalışanları, tedarikçileri ve müşterileriyle kurduğu güçlü işbirliği de bu başarıda önemli rol oynuyor. Kingston’un; çalışanları, iş ortakları ve müşterileri ile kurduğu ilişkiler üzerine kurulduğunu söyleyen Kingston kurucu ortağı David Sun, “Doğru bileşenlere ve insanların potansiyallerini ortaya koymalarını destekleyen bir ortama sahipseniz başarı için doğru reçeteye sahipsiniz demektir” diyor.

Kuruluşunda 2 çalışan ve 120.000 USD yıllık satış ile işe başlayan Kingston, şu anda dünya çapında 2800 çalışan istihdam ediyor.

Okuyucu Yorumları